Latest Posts

Seksi nukke homoseksuaaliseen kalu

..

Jos hiusharja särkyy, luvassa on hyviä uutisia. Katso myös "Kampa" ja "Peili". Selitän tämän lähinnä heteroille, koska muutoin, katso "Seksi". Heteroille uni seksuaalisesta kanssakäymisestä oman sukupuolensa kanssa kuvastaa paitsi matkaa omaan itseen, myös tuntemattoman pelkoa.

Uni ei siis välttämättä tarkoita että olisit kaapissa, mutta se kehottaa kuuntelemaan intuitiotasi, ja tarkastelemaan ympärilläsi olevia ihmisiä avarakatseisemmin.

Uni voi myös kuvastaa epävarmuuttasi vastakkaista sukupuolta kohtaan, etenkin, jos unennäkijä on seksuaalisesti kokematon. Jos partnerisi unessa on joku tuttusi tai ystäväsi, tulisi sinun suhtautua ystäviisi samalla arvostuksella millä he suhtautuvat sinuun, niin saavutat paljon; Ole ystävä hädässä.

Jos vastakkaista sukupuolta oleva kumppanisi on unessa samaa sukupuolta kanssasi, älä anna pelkojen hidastaa itseilmaisuasi, vaan kerro rehellisesti partnerillesi, mistä pidät, ja mistä et. Mikäli hetero-ystäväsi on unessa homoseksuaali, pidä varasi; joku menneisyyden mokasi tulee muistuttamaan sinua itsestään. Hopeaesineet kertovat paremmista ajoista. Jos ostat hopeaa, povaa se suuria muutoksia. Lahjaksi saadut hopeaesineet kehottavat hyviin tekoihin. Hopearahat ovat merkki onnistumisesta.

Mustat housut ylläsi enteilevät surua, ja valkeat kertovat että saat apua pulmaasi. Rikkonaiset housut varoittavat nolatuksi tulemisesta. Jos joku toinen hukkuu, joudut hankalaan tilanteeseen. Jos uneksit kuolevasi hukkumalla, sinua vaivaava tekijä poistuu elämästäsi. Symboloi yleensä ylellisyyden kaipuuta. Tosin hunajasta uneksiva mies saattaa olla epävarma maskuliinisuudestaan, samoin hunajasta uneksiva nainen feminiinisyydestään.

Valkoinen huntu tietää suhdetta tai avioliittoa, musta eroa. Rikkinäinen huntu on huono enne. Naisille huoran näkeminen unessa enteilee häpeää. Jos nainen itse uneksii olevansa huora, voi se varoittaa aviottomista lapsista.

Jos juttelet unessa huoran kanssa, povaa se hyvää. Jos mies on huoran kanssa unessaan, tietää se hänelle menestystä. Huuhkaja unessa huhuilee kuolemaa, tai sairautta perheessä. Varoittaa myös petollisista ystävistä. Ilmassa tanssivat hyttyset tietävät väliaikaisia iloja. Hyttysenpistot kertovat että joku yrittää vahingoittaa sinua. Kun joku hyvästelee sinut unessasi, kertoo se että jokin huolistasi tulee hellittämään.

Jos itse hyvästelet jonkun unessasi, ilosi muuttuu murheeksi. Sitä vaikeampia huolia, mitä rakkaampi unessa hyvästelemäsi henkilö oikeasti on. Jos ystäväsi hyvästelee sinut unessa, kertoo se että menetät hänet. Jos kimppuusi hyökätään, pelkosi ovat aiheettomia. Jos hyökkääjiä on lauma, et koe hallitsevasi tilannetta. Jos itse hyökkäät jonkun kimppuun, aika on otollinen jostakin pahasta tavasta luopimiselle.

Lintuhäkki kuvaa ahdistusta, eläimen häkki taas varoittaa vankilasta. Jos häkki on tyhjä, tietää se sidoksia ja alistumista.

Jos häkissä on eläin tai lintu, tietää se vapautta. Valkoinen hämähäkki unessa on hyvä enne, musta puolestaan huono. Elävä hämähäkki unessa viittaa oikeudellisiin-, tai lakiasioihin, ja kuollut hämähäkki kertoo että joku elämäsi ikävä ihminen lopettaa vaivaamasta sinua. Hämähäkkinseitti symboloi arvoituksia ja pulmia. Se myös varoittaa vahingosta tai ansasta. Jokin on sinulle eduksi. Kuohittu sonni eli härkä miehen unessa voi kieliä epävarmuudesta. Naisen unessa härkä on itsevarmuuden ja saavutuksen vertauskuva, etenkin, jos nainen ratsastaa härällä.

Auran eteen kytketty, tai kyntävä härkä povaa perheonnea, ja vankkureita tai kärryjä vetävä härkä miellyttävää matkaa. Jos taistelet härkää vastaan, pyrit alitajuisesti voittamaan esteesi, tai pääsemään yli vaikeasta tilanteesta. Uhrihärkä kertoo että ongelmaasi löytyy ratkaisu. Jos olet unessasi härkätaistelija, uni neuvoo, ettei sijaiskärsijöille tuittuilu auta mitään. Pohdi siis, mikä sinua oikeasti kismittää. Jos seuraat härkätaistelua esim.

Mitä suurempi hätä unessa on, sitä parempi enne se on. Hääpuku voi tietää hyvää tai huonoa, riippuen vähän minkä värinen se on. Valkoinen on kuoleman väri, ja valkoiset unisymbolit yleensä ovat kuoleman tai onnettomuuden enteitä. Naisten hääpuku nyt on muutenkin valkoinen, eikä esim. Unessa nähdyn hääpuvun väriin kannattaakin kiinnittää huomiota, jos se on muu kuin valkoinen, ennustus piilee todennäköisemmin värissä.

Hääjuhlat unessa ovat yleensä huonoja enteitä, ja voivat povailla jopa kuolemantapausta lähipiirissä. Yleensä sen, kenen häät ovat kyseessä.

Katso myös "Juhlat" ja "Naimisiin meno". Valkoinen höyhen tietää ystävyyttä, ja musta varoittaa vaarasta. Jos härät vetävät iestä, enteile se avioliittoa. Iloiset ihmiset povaavat hyvää, surulliset murheita. Makuullaan olevat ihmiset enteilevät vieraita.

Tuntemattomat ihmiset voivat enteillä voittoja, etenkin, jos he ovat syömässä. Unissa esiintyvistä ihmisistä kiinnostuneille suosittelen myös vanhaa postaustani Unientulkinnasta. Ihmiseläin unessa on yleensä sinun eläimellisen puolesi heijastuma. Jos muutut unessa ihmiseläimeksi, voi se viestiä muutoksen tarpeesta ja kyllästymisestä rutiineihin.

Huomioitko, btw, sielueläintäsi tarpeeksi? Jos koet unessa olevasi ihmissusi, kuvastaa se yleensä eläinyhteyttä, mutta myös tukahdettuja, negatiivisia tunteita, turhautumista ja nälkää sielussa. Jos ihmissusi puree sinua unessa, uni muistuttaa, ettei asioiden ja omien tunteiden hautaaminen tai teeskentely ole hyvästä. Tarvitset kanavan jota kautta pääset ilmaisemaan itseäsi. Kaunis iho on hyvä enne. Tatuoitu iho kehoittaa puhumaan ihmisille tunteistasi, ja käsittelemään asioita suoraan.

Haavainen, tulehtunut tai arpinen iho puolestaan povaa ikäviä tapahtumia. Sairaalle terveyttä ja terveelle sairautta, etenkin, jos iili on unessa kiinni unennäkijän ihossa. Avoin ikkuna on yleensä hyvä enne, suljettu taas povaa vastoinkäymisiä.

Rikkinäinen ikkuna povaa vaikeuksia ja turhaa luottamuspulaa, ja ikkunan kautta poistuminen häpeää. Kaunis ilma tietää menestystä, sumuinen pikkuharmeja, sadekeli kyyneleitä, ja aurinkoinen rakkautta. Hetkellistä menestystä joka ei ole pysyvää. Jos ilmapallo karkaa sinulta unessa, ystäväsi hylkää sinut.

Jos itse olet unessa imettäjä, tietää se vaikeuksia töissä. Imettävä nainen unessa enteilee menestystä ja perheonnea. Inkiväärin juuri unessa kehottaa panostamaan uusiin projekteihin, kasvuun ja kehitykseen. Varoittaa sairaudesta tai onnettomuudesta, vähän instrumentista riippuen. Kaikki suulla soitettavat instrumentit kuvaavat juoruja ja pahoja puheita. Muunlaiset instrumentit ovat hyviä enteitä.

Jos joku lyö sinua unessa povailee se pieniä vastoinkäymisiä. Mikäli lyöjä on sukulainen, enteilee se sairautta. Omat isovanhemmat unessa ovat kannustava ja menestyksekäs enne. Jonkun toisen isovanhemmat kehottavat miettimään asenteitasi. Puutarhatyöt yleensäkin ovat positiivisia unisymboleja ja hyviä enteitä. Jos näet isäsi kuolevan unessasi, tietää se isälle pitkää ikää. Jos taas näet isäsi kuolleena, povaa se pikkuharmeja katso myös "Vainaja" , mutta kehottaa myös ottamaan vastuuta omasta elämästäsi.

Unessa sairastava isä on hänelle onnen ja menestyksen enne. Jos isäsi on oikeasti kuollut, ja näet hänet elossa, povaa se jotain positiivista yllätystä. Jos itse itket unessasi, tietää se kyynelten verran iloja. Jos muut itkevät, tulet saamaan lohdutusta odottamattomalta taholta. Jos aktuaalisti itkit "unen läpi", eli huomaat herätessäsi että olet oikeasti itkenyt unissasi, kyse on yleensä vain koskettavan, tai surullisen muiston kertaamisesta.

Jos itse suunnittelet unessasi itsemurhaa, kertoo se huoliesi helpottavan. Jos teet itsemurhan unessa, varoittaa se hulluudesta. Jos joku toinen tekee itsemurhan unessasi, varoittaa se tapahtumista joista sinä voit olla vastuussa. Niiden seuraukset ovat yleensä sitä vakavampia, mitä läheisempi k. Jos joku ivaa sinua unessasi, pelkäät epäonnistuvasi tulevassa hankkeessa. Jos taas itse ivaat jotakuta, kertoo se ettei häneen voi luottaa. Isot jalat povaavat ylennystä, ja likaiset sairautta.

Jos peset jalkojasi, se on hyvä enne. Jos katkaiset jalkasi, kehoittaa se varovaisuuteen. Kipeät jalat varoittavat hankaluuksista, ja halvaantuneet enteilevät terveydellisiä ongelmia. Unessa nähty jalavapuu heijastaa sisäisiä vahvuuksiamme ja henkistä kanttia. Jos syöt unessa jalavan silmuja, kehottaa se tutkailemaan tulevaisuutta. Hetkellistä vaurautta, mutta myös huolta ja mielipahaa. Jos unessa työskentelet jalokivien parissa, kehottaa se panostamaan hoitamisesi asioiden pikku yksityiskohtiin parhaan tuloksen saamiseksi.

Feikkijalokivet taas varoittavat petoksesta. Jos saat unessa sammutettua janosi, povaa se rahaa. Uni voi myös kehottaa ottamaan vesilasillisen yöpöydälle ennen nukkumaanmenoa ; J auhot: Joku onnistuu huijaamaan sinua. Kirkas joki tietää onnea, ja samea vahinkoa. Kalaisa joki enteilee perintöä.

Vuolas joki povaa onnellista matkaa. Jos putoat jokeen, enteilee se yllätystä. Jos saat joululahjan, povaa se riitoja lahjan antajan kanssa. Jos annat joululahjan, yrität rikastua epäilyttävillä keinoilla. Valkea joutsen povaa myös rikkautta, ja musta joutsen riitoja. J os joutsen laulavat, povaa se kuolemantapausta lähipiirissä. Jos olet juhlissa, joku yrittää huijata sinulta rahaa. Täsmällisemmän tulkinnan saadaksesi muista kiinnittää huomiota myös juhlissa esiintyviin yksityiskohtiin, kuten koristeisiin, tarjoiluun, tai juhliin unessasi osallistuneisiin henkilöihin.

Hae kyseistä unisymbolia etenkin, jos jokin asia jäi aivan erityisesti mieleesi. Jos juna seisoo pysäkillään, unohdat lupauksesi, ja liikkuva juna kertoo vellovista intohimoista. Tavaravaunu symboloi koti-ikävää, ja matkustajavaunu povaa uutta ystävää. Jos matkustat junassa, puolisosi on uskollinen. Kylmä juoma povaa onnea, ja kuuma sairautta. Jos läikytät juomasi, jokin yllättävää tulee tapahtumaan. Mitä kauniimpi lasi unessa on, sitä suositumpi olet. Täydet lasit edustavat vaurautta, ja tyhjät köyhyyttä.

Tyhjä lasi ennustaa myös, että siellä, missä sinulla oli unessa tyhjä lasi, tulet oikeassa elämässä saamaan huonoa kohtelua. Vedellä täytetty lasi tietää hyvää terveyttä, oluella täytetty iloja, ja viinillä täytetty otollisia tilaisuuksia. Särkyneet lasit ennustavat kyyneleitä.

Jos juot lasista unessa, saat menestystä. J uominen ja J uopottelu: Jos olet humalassa unessa, tietää se yleensä hyvää.

Jos joku toinen on juovuksissa, tietää se huolia hänen taholtaan. Kiinnitä erityisesti huomiota henkilöön, joka juo seurassasi. Jos juopottelet ystäviesi kanssa, he puhuvat sinusta pahaa selkäsi takana. Tuntemattomien kanssa juopottelu kertoo sinun saavan uusia ystäviä. Jos tuntemattomat juottavat sinua väkisin, uni kehottaa varomaan ventovieraita. Jos juopottelet vainajan kanssa, hän ehkä henkilöstä riippuen jättää sinulle hyvästit, tai hänellä voi olla sinulle viesti.

Jälkimmäisessä tapauksessa uni voi toistua uudelleen. Kuuntele häntä tällöin tarkasti. Jos uneksit juovasi vettä, olet todennäköisesti vain oikeasti janoinen, ja kehosi kaipaa nesteitä. Hörppää herättyäsi pari lasillista vettä. Jos juokset jotain pakoon, varoittaa se vaarasta. Jos juokset huviksesi, on se hyvä enne. Jos näet muiden juoksevan, kertoo se että saavutat nopeasti tavoitteesi. Kertoo, että sinua kadehtitaan. Sitä enemmän, mitä isompia juureksia. Juuston syöminen unessa enteilee rahantuloa.

Homejuusto kehottaa miettimään asenteitasi. Hyvät jyvät ovat rahaenne, kun taas homeiset povaavat vastoinkäymisiä. Jänis unessa ei ole kovinkaan hyvä enne, vaan kertoo äkillisestä pelästymisestä. Jos jänis juoksee sinusta poispäin, varoittaa sinua tekemästä huonoja päätöksiä. Jos jänis on piiloutunut, kertoo se, että joku pettää sinulle antamansa lupauksen.

Kuollut jänis povaa menetyksiä. Tyyni järvi kuvaa levollisuutta, ja myrskyinen huolia. Kirkasvetinen järvi enteilee vaurautta, ja samea sairastumista, etenkin vilustumista. Jos itse koet olevasi unessa jättiläinen, enteilee se murheita.

Kaunis, tasainen jääpeite on hyvä enne. Jos liukastelet sillä, olet heikoilla jäillä. Jäällä käveleminen symboloi vaaraan antautumista. Jos putoat jäihin, povaa se pitkää ikää. Jos uneksit syöväsi jäätelöä, varoittaa se uusista ystävistä jotka voivat olla petollisia.

Pieni kaali povaa pitkää ikää, suuri yllätyksiä. Kaappi kuvastaa tuntemattoman tai tulevaisuuden pelkoa, etenkin, jos et tiedä mitä kaapissa on tai se on tyhjä. Lukittu kaappi kuvaa muutosta, jonka luonteesta ei ole tietoa. Jos joudut unessa kaappiin, koet todennäköisesti epävarmuutta tekemistäsi valinnoista.

Jos itse kaadut, on se huono enne. Jos et pääse enää ylös, sinun täytyy ponnistella enemmän saavuttaaksei tavoitteesi. Jos kaadut likaan enteilee se, että joku saattaa sinut hankalaan tilanteeseen tai vaaraan.

Jos näet toisen kaatuvan, enteilee se että pääset hyötymään toisen vahingosta. Jos kahlaat vedessä, varoittaa se piilevästä vaarasta. Jos kahlaat syvemmälle, ongelmasi pahenemisesta, jos taas pääset rannalle, ne helpottuvat. Jos ystäväsi kahlaa, hän tulee vielä tarvitsemaan apuasi. Kiinnitä myös huomiota kahluupaikkaan, ja katso esim. Järvi, Lampi ja Joki.

Jos kahlaat jossain muussa kuin vedessä, esim. Jos uneksit olevasi kahleissa, varoittaa se sekaantumasta epäilyttäviin asioihin. Jos näet jonkun toisen kahlehdittuna, kertoo se helpotusta huolistasi. Jos näet unta, että juot kahviaa jonkun kanssa, tietää se riitoja hänen kanssaan oikeassa elämässä.

Jos tilaat kahvia, sinun pitäisi saattaa keskeneräinen työsi loppuun. Uni voi myös enteilä pientä toraa sen henkilön kanssa joka on seurassasi kahvilassa. Jos käytät unessa kainalosauvoja, enteilee se huonoja aikoja. Jos kaivat kaivoa, enteilee se vaikeuksia töissä.

Jos nostat vettä omasta kaivosta, tietää se onnea. Jos nostat vettä jonkun toisen kaivosta, povaa se häitä. Jos kaivo pursuaa yli äyräidensä, enteilee se tulipaloa tai muuta tuleen liittyvää onnettomuutta.

Kuivunut kaivo povailee köyhyyttä. Jos leivot kakkua, povaa se onnellisuutta. Jos syöt kakkua, saat hyviä uutisia. Riitoja ja epäsopua sen henkilön kanssa jota vastaan taistelet. Jos saat unessa kaksoset, on se vaurauden merkki.

Jos sinulla on unessa kaksonen, muttei oikeasti, varoittaa se selkäänpuukottajista. Jos näet unessa kaksoset, tietää se kaksinverroin huolia. Yleensä veteen tai sateeseen liitetty symboli. Isot kalat enteilevät vaurautta, ja pienet kalat kuvaavat köyhyyttä. Eksoottiset kalat kielivät seikkailunhalusta. Lemmikkikala taas enteilee rakkautta. Jos syöt kalaa varoittaa se virhesijoituksista. Kuolleet kalat kertovat ettei toiveesi toteudu. Katso myös "Hauki", ja "Kalastaminen". Jos kalastat verkoilla povailee se säänmuutosta.

Jos kalastat ongella, povaa se köyhyyttä. Jos saat ison kalansaaliin unessa, povaa se vaurautta. Jos näet jonkun toisen henkilön onkivan, sinun ei pitäisi lainata hänelle rahaa. Jos joku tuntemasi henkilö saa ison kalansaaliin unessa, enteilee se hänelle rahaa.

Saaliina pienet kalat povaavat köyhyyttä, ja kuolleet onnettomuutta. Jos humallut unessa kaljasta, povaa se menetyksiä. Jos kynit kalkkunaa, tietää se yltäkylläisyyttä. Jos syöt juhlakalkkunaa unessa, kehottaa se miettimään asenteitasi. K alkki eli pikari: Terveelle hyvää ja sairaalle paranemista.

Jos juot kalkista, toiveesi toteutuu, sitä paremmin, mitä prameampi kalkki on. Ehtoolliskalkki voi kuvata huonoa omaatuntoa. Jos kiipeilet kalliolla, voitat vaikeutesi. Jos putoat, enteilee se odottamattomia sattumia. Kalliolla oleskelu povaa suruja. Jos uneksit olevasi kampaaja, enteilee se pahaa. Jos kampaat tai harjaat hiuksiasi unessa, tietää se kuolemaa lähipiirissä.

Jos kampaat peilin edessä, tietää se kuolemaa perhepiirissä K ameli: Jos ratsastat kamelilla, tietää se hankalaa matkaa. Hiusten kampaaminen unessa povaa urakehitystä. Jos kammassa ei ole piikkejä, povaa se köyhyyttä. Katso myös "Hiusharja" ja "Hiukset". Jos asioit unessa kampaamossa, varoittaa uni turhamaisuudesta. Jos itse unelsit olevasi kampaaja, kehottaa uni sinua tarttumaan toimeen saadaksesi tuloksia.

Jos kampaaja on joku tuttusi, saat häneltä tarvittaessa neuvoja ja tukea. Naispuolinen kampaaja ennustaa, ettet onnistu suunnitelmissasi. Miespuolinen kampaaja taas varoittaa, että sinua yritetään hämätä.

Kaikenlainen hiusten käsittely unessa taas on yleensä negatiivinen enne. Jos kanalla on poikasia ympärillään, sinun tulisi olla varovainen erään ystäväsi suhteen. Kotkottava kana povaa iloisia sattumuksia. Jos kana munii, koet iloisia yllätyksiä. Höyhenetön, mutta elävä kana varoittaa sinua varkaista. Kanapaistin syöminen unessa kertoo että joku ei ole sinulle ihan rehellinen.

Jos tiput piipittävät, ole kehuttaessa vaatimaton. Jos lintusi karkaa, tietää se sinulle vahinkoa. Kaneli unessa enteilee uutisia. Jos nainen syö unessaan kanelia, kertoo se seksuaalisesta turhautumisesta.

Jos mies syö unessaan kanelia, kielii se suurista unelmista ehkä liian suurista. Jos saat kanelia lahjaksi, enteilee se menestystä yrityksissäsi. Hieno, kallis kangas enteilee vaurautta, ja huonokuntoinen tai paikattu kangas vaikeuksia. Vaalea kangas tietää huonoja uutisia, tumma kangas taas hyviä. Muutenkin kankaan väriin on hyvä kiinnittää huomiota. Valkea kani povaa, että onnistut yrityksissäsi, mutta musta on vastoinkäymisten enne. Taikurin kaniini enteilee jotain odottamatonta. Juokseva kani povaa pettymyksiä.

Jos ajat kania takaa, kertoo se jostain äkillisestä tapahtumasta. Jos syöt unessa kaniinia, enteilee se terveyttä. Mitä isommat, sitä enemmän. Jos olet siellä ystävien seurassa, tulet saamaan iloa ja lohtua. Jos juot yksin, maineesi on vaarassa. Jos uneksit syöväsi kardemummaa, kehoittaa se kiinnittämään huomiota ihmissuhteisiisi. Karhu voi olla myönteinen symboli Yliseen suuntautuneille, mutta petollinen symboli Aliseen suuntautuneille. Jos tappelet karhun kanssa, varoittaa se vihollisesta.

Tanssiva karhu varoittaa huijareista, ja pakeneva karhu povaa iloisia yllätyksiä. Karhusta uneksimisen on mainittu merkitsevän naimattomalle tytölle myös rikasta sulhasta. Jos ajat karille unessa, ei keinottelusi tule onnistumaan. Vastasyntynyt karitsa kehottaa myös varovaisuuteen. Vaurautta ja onnea, etenkin, jos eläimet ovat hyvässä lihassa.

Laihat eläimet enteilevät rahanmenoa. Laiduntava karja tietää ikävyyksiä. Jos paimennat karjaa, tietää se onnea.

Jos lyöt eläimiä, tulet saamaan jotain. Pedon raatelema karja varoittaa petollisuudesta. Jos karkuri jää kiinni, kuulet kaukaisesta ystävästäsi. Jos itse olet unessa karkuri, povaa se onnettomuutta. Et tule onnistumaan yrityksissäsi. Jos sinut kastetaan unessa aikuisena, uni kehottaa sinua hoitamaan loppuun keskeneräiset asiasi. Jos uneksit olevasi kastettava lapsi, sinulle yritetään sysätä liikaa vastuuta, josta voit hyvin kieltäytyä; Sinun ei tarvitse hoitaa kaikkien töitä. Jos näet toisen henkilön kasteen, valmistaudu antamaan apua sitä tarvitsevalle läheisellesi.

Jos itse suoritat unessa kasteen, enteilee se yllätyksiä. Jos kastettava on mies, iloisia yllätyksiä, ja jos nainen, pikkuharmeja. Kuitenkin sitä varmemmin, mitä tutumpi unessa kastamasi henkilö on. Aamukaste on onnen ja ilon enne, kun taas yökaste kehoittaa varovaisuuteen. Jos kaste kastelee sinut, tietää se sairautta. Jos peset itsesi kasteella, uni enteilee rakastumista tai kosintaa.

Jos näit unta samannimisestä kirkollisesta toimituksesta, katso edellinen kohta; "Kastaminen". Sinulla on salainen vihamies. Povaa myös viivästystä asioissasi. Ystävälliset kasvot unessa ovat hyvä enne. Vihaiset kasvot kielivät vaikeuksista, ja sairaalloiset kärsimyksistä. Kalpeat kasvot tietävät odottamatonta iloa.

Luurankomaiset kasvot voivat olla jopa kuolinenne. Katajan näkeminen unessa kertoo myös vaikeuksien väistyvän elämästäsi. Jos syöt katajanmarjoja, povaa se terveyttä ja menestystä. Sen isompaa, mitä suurempi kattila.

Katon rakennus on naimattomille hääenne, ja naineille lapsienne. Jos katto palaa, menetät suosiotasi. Jos putoat katolta, saat huonoja uutisia. Mitä pidempi katu, sitä enemmän iloja. Kivetty katu povaa muutoksia. Pitkä kaula povaa rakkautta. Jos peset unessa kaulaasi, tietää se terveyttä.

Jos itse uneksit olevasi kauppias, povaa se yllätyksiä. Jos kauppa on kiinni, tietää se köyhyyttä. Kauran puiminen enteilee, että tulet toimimaan oikein. Lyhteiden sitominen povaa hyvää, ja kauran oraat sisukkuutta. Jos kehräät unessa lankoja, on se vaurauden enne. Sitä enemmän, mitä enemmän lankoja. Jos kehräät pellavia, tietää se naiselle onnellista avioliittoa, mutta miehelle pilkkaa. Jos kehdossa on puhtaan valkeat vaatteet,enteulee se lapsikuolemaa. Jos itse uneksit olevasi kehdossa, tietää se pitkää ikää.

Jos laitat ruokaa keittiössä, tietää se palkintoa hyvin tehdystä työstä. Jos tiskaat, varoittaa se ottamasta liikaa töitä.

Jos menet kellariin, tulet kokemaan kutsun johdosta mielipahaa. Jos putoat kellariin, tietää se pettymyksiä. Uudet kengät enteilevät apua ystävältä, vanhat menetyksiä. Eripariset kengät kehottavat pysymään valppaana, ahtaat kengät povaavat kiusaa ja harmeja, ja puukengät köyhyyttä. Kenkien pukeminen tietää huonoja uutisia, ja kenkien riisuminen huonoa terveyttä. Lahjoja ja antimia, etenkin, jos lyöt jotakuta unessasi kepillä.

Lampaan keritseminen kerto, ettei palkinto ole vaivan arvoinen. Jos annat kerjäläiselle almun, saat palkinnon. Jos ajat kerjäläisen pois, povaa se ongelmia lain kanssa. Jos itse olet unessasi kerjäläinen, tulet saamaan rahaa odottamattomalta taholta. Keskosen saaminen unessa varoittaa sinuun kohdistuvista, perättömistä syytöksistä. Hyvä enne, etenkin, jos keto on kukkiva. Varoittaa petollisesta kumppanista tai ystävästä.

Jos tapat ketun, pelastut nolatuksi tulemiselta. Älä kerro salaisuuksiasi muille. Toiveesi toteutuu, yleensä niin pitkän ajan sisään kuin mitä pylväässä sanotaan. Aika voi tosin olla niin tunteja, päiviä kuin vuosiakin.. Päset määränpäähäsi vähän kerrallaan. Uiva kilpikonna povaa, että onnesi on kääntymässä. Sitä parempia uutisia, mitä rasvaisempi kinkku on. Kejoitus etsiä hyviä neuvoja.

Köyhyyttä ja vaikauksia, sitä suurempia, mitä vanhempia ja likaisempia kirjat ovat. Painotuore kirja enteilee hyvää terveyttä. Kirjan ostaminen taas enteilee yllättävää hyötyä. Jos itse kirjoitat, tietää se hyvää. Jos näet jonkun toisen kirjoittavan, saat vastenmielistä tekemistä. Kirkkoon meneminen tietää pikkukiusaa. Palava kirkko tietää onnettomuutta. Kellon soitto voi enteillä hautajaisia. Jos itse soitat kelloja, joudut häpeään.

Jos joku unessa kiroaa sinua, tietää se onnea. Jos itse kiroat jotakuta,  tietää se sinulle pahaa. Jos kirsikat ovat happamia, tietää se kyyneleitä.

Toiveesi ja odotuksesi eivät toteudu. Naukuva kissa kertoo että sinusta juoruillaan. Raapiva povaa pahoinvointia, agressiivinen varoittaa varkaista, ja tappeleva kissa povaa sairautta. Jos kissa on makuulla, kertoo se että melkein onnistut yrityksissäsi.

Takkuinen kissa kertoo, että sinun olisi ehkä syytä karsia ystäväpiiriäsi. Musta kissa on onnen enne, ja valkea kuvaa hengellisyyttä, tosin voi olla myös kuoleman enne. Tabbykissa enteilee hyvää perheellesi, kilpikonnakuvioinen tietää onnea rakkaudessa, ja värikäs povaa uusia ystäviä. Harmaa varoittaa uskomasta liikaa uniin, ja mustavalkea puolestaan on vauvaenne, samoin kuin kissanpentu.

Jos näet unessa oman lemmikkikissasi kahtena, tulet piakkoin kokemaan jotain jännittävää. Myös onnea rakkaudessa sille joka sitä unessa soittaa. Jos itse soitat unessa kitaraa, kertoo se huoliesi helpottuvan. Hankala tilanne päättyy onnellisesti.

Jos ystäväsi kiukuttelee sinulle unessa, on ystävyytenne valvemaailmassa sitä paremmalla mallilla. Ihmisen kiusaaminen kertoo hyvästä työmahdollisuudesta, ja eläimen kiusaaminen povaa murheita ystävillesi. Pikkuharmeja, sitä enemmän, mitä enemmän kiviä. Jos kivimuuri sortuu, sinulle paljastuu salaisuus. Kivekset symboloivat miehistä energiaa ja maskuliinista luomisvoimaa.

Miehen unessa kiveksillä on yleensä merkitystä vaan jos kivekset ovat jotenkin poikkeavat. Ylisuuret kivekset kertovat turvallisuuden tunteesta, ja pienet kivekset riittämättömyyden peloista.

Jos mies uneksii toisen miehen kiveksistä, hänen pelkonsa ovat turhia. Miehelle kiveksen menettäminen unessa povaa menetyksiä. Jos nainen uneksii kiveksistä, hänen pitää hoitaa keskeneräiset työt loppuun, että asiat pääsevät etenemään. Jos naisella on unessaan kivekset enteilee se perheenlisäystä, usein kaksosia. Jos unessa nähdyt kivekset ovat lävistetyt, tuntemasi henkilö aikoo pettää luottamuksesi. Jos näet unessa joltakulta poistettavan kivekset, kertoo se tulevista rahahuolista.

Jos itse ammut kiväärillä, tietää se onnistumista yrityksissäsi. Knalli viestii miehen unessa hienostelun tarpeesta. Jos naisen unessa on knallipäinen mies, voi se symboloida sekä salaista ihailijaa, että petollista kosijaa. Koiran haukku varoittaa, että sinut aiotaan pettää.

Hyvinkäyttäytyvä koira kertoo, että perheessäsi on kaikki hyvin. Musta, tai liehakoiva koira varoittaa petollisista ystävistä. Ärhäkkä, sinua puolustava koira sitä vastoin symboloi uskollista ystävää. Agressiiviset tai haukkuvat koirat enteilevät vakavia ongelmia, mutta parittelevat koirat kertovat että toiveesi toteutuvat. Pieni koira voi kieliä huonosta itsetunnosta, ja sairas työhönliittyvistä ongelmista, sitä suuremmista mitä isompi sairas koira unessa on. Jos koirasi puree sinua, menetät ystävän.

Metsästyskoira ennustaa, että saat etuja ystäviltäsi. Katso myös "Bulldoggi", ja "Vinttikoira". Koivun näkeminen unessa symboloi terveyttä ja kertoi iloisista uutisista. Kokko on positiivinen symboli, joka enteilee hyvää, etenkin Juhannuskokko.

Talviset kokot kertovat että vaikeudet helpottavat. Jos sytytät kokon, toiveesi toteutuu. Surua neulan osoittamasta suunnasta. Seksuaalissävytteinen uni joka ilmaisee usein toiveen yhdynnästä. Uni kuvastaa myös terveitä, luonnollisia pelkotiloja paitsi pöpöjä, myös uusia ihmiskontakteja kohtaan.

Jos löydät kondomin unessa, sinulla on salainen ihailija. Jos käytät kondomia unessa jossa harrastat seksiä, kertoo se vastuuntuntoisesta luonteesta. Jos kondomissa on unessasi reikä, pelkäät turhaan pahinta, eikä vastuun pakoilu auta sinua ongelmissasi. Uni rikkinäisestä kondomista voi enteillä myös vauvauutisia. Katso myös "Penis" ja "Seksi". Jos koralli on punaista, luvassa on yllätyksiä. Kultainen koralli povaa rahantuloa, ja valkoinen koralli voi enteillä suru-uutisia.

Tyhjä kori povailee ettet saa vastarakkautta. Jos korissa on kukkia, tietää se onnea rakkaudessa. Jos korissa on herkkuja, tuleva rakkaasi on syöppö. Jos korissa on risuja, hän on köyhä. Jos rahaa, hän on rikas. Uteliaat ihmiset aiheuttavat sinulle vastoinkäymisiä. Jos saat korpin kiinni, saatat vihollisesi häpeään.

Korpin ääni unessa tietää ikävyyksiä. Katso "Kaulakoru", "'Korvakorut", tai "Rannerengas". Jos kadotat korvakorun, menetät ystävän. Jos uneksit, että korvasi ovat hillittömän suuret, kertoo se että sinua tullaan ivaamaan jostakin. Kehottaa myös kiinnittämään huomiota kuulopuheisiin.

Kodin rakentaminen kertoo menestyksestä naima-asioissa. Palava koti enteilee eripuraa ja kateutta. Jos kotisi on unessa valvemaailman vastaavaa hienompi, tai omia toiveitasi vastaava, jotain suotuisaa, lähipiiriisi liittyvää tulee tapahtumaan lyhyen ajan sisällä.

Nolatuksi tulemista niukkien tietojesi vuoksi. Omassa päässäsi kruunu varoittaa, että turhamielisuus tuo sinulle kyyneleitä. Jonkun toisen päässä kruunu kertoo, että ystäväsi ilahduttaa sinua. Jos putoat kuiluun, varoittaa uni sinua onnettomuudesta. Riita tulee ratkaistuksi osapuolia tyydytttävällä tavalla. Valkoiset kukat voivat povata kuolemaa, ja punaiset rakkautta. Siniset kertovat että kohtaat vastoinkäymisiä töissäsi, ja keltaiset vastoinkäymisiä rakkaudessa.

Kukkien poimiminen povailee iloa ja riemuja, ja kukkien kastelu perheonnea. Tuoreet kukat enteilevät hyvää, ja kuihtuneet murheita. Jos kukissa on kirvoja, tietää se sairautta. Kukkaron kadottaminen tietää kuitenkin onnea liikeasioissa. Kukon kiekuminen kertoo, että olet turhan epäluuloinen. Jos kulho särkyy, tiedossa on perheriitoja. Kullan kaivaminen kertoo ettet vaurastu. Kullan löytäminen taas kertoo onnesta, ja on joskus jopa perintöenne.

Kullan takominen kertoo, että vauraus tulee kovalla työllä. Jos kadotat kultasi, menetät kunniasi. Povaa naiselle, että hänen toiveensa toteutuu, ja miehelle, että hän pääsee naimisiin lesken kanssa.

Muistuttaa, ettei juoruja pitäisi kuunnella. Naisen unessa menestystä, etenkin, jos hän uneksii olevansa kuningatar. Miehen unessa kuningatar povaa menestystä työssä. Jos vihollisesi kuolee unessa, povaa se menestystä.

Tutun henkilön kuoleminen voi taas olla vauvaenne. Kuolema henkilönä, katso "Viikatemies". Jos putoat kuoppaan, ystäväsi pettää sinua.

Jos kurki tulee luoksesi, vaivannäkö kannattaa. Kurjen äänen kuuleminen tietää apua sairaalle. Avomaankurkku tietää onnellista liittoa miehelle, ja kasvihuonekurkku onnelllista liittoa naiselle. Jos leikkaat toisen kurkun, toiveesi toteutuvat. Jos joku leikkaa sinun kurkkusi, tietää se onnea rakkaudessa. Kankaan kutominen tietää menestystä. Täysikuu enteilee uusia tuttavuuksia, ja on etenkin Aliseenpäin suuntautuneille yleensä hyvä enne. Uusikuu tietää muutosta, ja neljännekset viestivät miellyttävistä uutisista.

Jos kuu on punertava, tietää se hyötyä, mutta pilvien ympäröimä kuu tietää puolestaan huolia ja vaivoja. Mikäli kuu on luonnottoman suuri tai ylimaallisen kelmeä, voi vastaus löytyäkin sisältäsi, alitajuntasi sopukoista. Kuukautiset unessa kuvaavat haavoittuvaisuutta ja alitajuisia pelkoja, etenkin, jos vuodat unessasi epänormaalin runsaasti.

Uni kuukautisista kehottaa myös suorittamaan loppuun aloittamasi asiat. Jos mies näkee unta että hän saa kuukautiset, kannattaa hänen keskittyä paikkaamaan tunne-elämänsä aukkoja, ja käsittelemään tunteitaan avoimemmin. Kurkuman syöminen unessa kehottaa sinua kuuntelemaan piilotajuntasi viestejä. Kurkumamaustepurkki taas neuvoo tarkkailemaan terveyttäsi.

Jos matkustat kuumailmapallolla, varoittaa se itsekkyydestä. Kuusen näkeminen unessa on yhtälailla suojeleva symboli, joka enteilee hyvää. Povaa myös sairaalle paranemista. Havut kotosalla enteilevät hääuutisia Talon sisätiloissa unennäkijän omia, tai ulkotiloissa, esim.

Jos itse käsittelet havuja unessa, varoittaa se sairaudesta. Joulukuusi unessa taas enteilee perheenlisäystä, joko omassa perheessä, tai lähipiirissä. Kuusenkävyt unessa povaavat rahantuloa. Kirkas kuutamo viestii vilpittömästä rakkaudesta. Himmeä kuutamo taas povaa vaikeuksia, jotka ovat voitettavissa rakkaudella ja sopuisuudella. Jos kylvet yksin, tietää se rauhoittumista. Jos kylvet jonkun toisen kanssa, povaa se perheonnea.

Kirkas vesi enteilee terveyttä, ja likainen sairautta. Jos vesi on haaleaa, tulevaisuudessa odottaa yllätys. Jos vesi on kylmää, symboloi se hyvinvointia. Jos kylvet vaatteet päällä, tietää se surua. Jos vaatteesi ovat valkeat, povaa se hukkumisuutisia. Saat hyvän palkan tehdystä työstä. Jos kyntesi ovat unessa pitkät, enteilee se sairautta. Jos lakkaat kynsiäsi, varoittaa se turhista imartelijoista. Jos leikkaat kynsiäsi, povaa se häpeää. Jos leikkaat jonkun toisen kynsiä, riitaannut hänen kanssaan.

Jos sytytät kynttilän, tietää se iloja. Jos sytytät punaisen kynttilän, tietää se rakkautta, jos keltaisen, uusia ystäviä, jos vihreän, terveyttä, jos sinisen, toiveesi täyttyy, jos mustan, kyyneleitä, ja jos valkoisen, voi se olla hautakynttilä, eli kuolemanenne. Jos sytytät vahakynttilän, enteilee se juhlia. Jos sammutat kynttilän, enteilee se huolia. Jos kynttilä palaa kirkkaasti, povaa se riemukkaita menoja, mutta jos himmeästi, enteilee se masennusta tai lamakautta.

Mustekynä tietää iloja, lyijykynä pikkuharmeja, ja sulkakynä hyvää mielikuvitusta. Kyyhkysten metsästäminen povaa unennäkijälle vahinkoa, mutta kyyhkysten ruokkiminen taas on hääenne. Jos syöt kyyhkystä, menetät rakkaan.

Klassinen, käänteisenne joka tietää iloa. Sitä enemmän, mitä enemmän kyyneleitä. Puhtaat kädet povaavat menestystä, ja likaiset menetystä. Isot kädet enteilevät rahaa, ja pienet vähemmän rahaa. Jos sinulla ei ole unessa oikeaa kättä, kehottaa se ottamaan itseäsi niskasta kiinni. Voi povata naisille myös leskeyttä.

Jos sinulla ei ole vasenta kättä, menetät ystävän. Jos sinulla ei ole unessa käsiä, tietää se suuria ikävyyksiä. Käsien laihtuminen varoittaa perhettäsi vastoinkäymisistä, ja käsien peseminen kertoo että vapaudut suuresta taakasta.

Käen kukkuminen unessa taas tietää varallisuutta. Kävyt ovat yleensä positiivisia unisymboleja, jotka kuvastavat hedelmällisyyttä ja vairautta. Uni kehoittaa myös pitämään huolen omaisuudestasi. Kuusenkävyt povaavat rahantuloa, ja männynk ävyt enteilevät uutisia.

Lehtikuusen kävyt unessa enteilevät usein rakkautta, mutta lepänkävyt voivat enteillä surua. Varoittaa onnettomasta, yksipuolisesta rakastumisesta. Jos kärppä on kuollut, joku kokee samoin sinua kohtaan. Älä turhaan menetä hermojasi. Jos käräjien yleistunnelma on rento ja lupsakka, saat asiasi pian päätökseen.

Jos taas kireä ja negatiivinen, edessä on viivytyksiä ennen päämäärään pääsemistäsi. Mitkä ovat sen ilmenemismuodot ja —tavat? Jos sitä ei ole institutionalisoitu pysyviksi sosiaalisiksi rooleiksi, onko — karnevaalijuhlien ohella — olemassa esim.

Vain melko syvällinen kulttuurintuntemus voi antaa osviittaa edellä esitettyihin kysymyksiin. Sukupuolien näkeminen oman kulttuurin silmälasien läpi johtaa siihen, että leimaamme ilmiöt ja ihmiset oman kulttuurimme kategorioihin tai että emme yksinkertaisesti huomaa niitä Sardinia, tarantismo Transsukupuolisuuden ilmiön ja transsukupuolisten ihmisten esille tulo myös muissa kuin niissä kulttuureissa, joissa sukupuolen moninaisuus on ollut historiallisestikin institutionalisoitu, viittaa siihen, että sukupuolen moninaisuutta on ollut ympäri maailmaa, eri aikakausina — olivatpa tutkimusmatkailijat, historioitsijat tai antropologit osanneet kiinnittää siihen huomiota tai eivät.

Sukupuolen moninaisuus on osa ihmisyyttä. Jos sukupuolen moninaisuuden huomioiminen siellä, missä se ei ilmiselvää, on vaikeaa, niin yhtä suuri haaste on tiedon välittäminen. Koska sukupuolijärjestelmät ovat kulttuurisesti tuotettuja, on sukupuoleltaan monimuotoisia ihmisiä kuvaava käsitteistö ja terminologia oletettavasti vahvasti kulttuurisidonnaista.

Sukupuoli rakentuu myös kielenkäytössä. Haastavaa sukupuolten kuvaamisessa on asian ymmärrettäväksi saattaminen kielellisesti. Natiivin terminologian kääntäminen omalle kielelle ei ole helppoa; jos natiivia termiä käytetään, ei se kerro tutkitusta ilmiöstä ei-natiiville riittävästi, jos taas terminologia käännetään vieraan kielen mukaiseksi, menettää se omia kulttuurisia merkityksiään ja ilmiö pelkistyy tulkinnan tekevän kulttuurin mukaiseksi.

Vääristyminen on tällöin lähes väistämätöntä. Ideaalisesti sukupuolijärjestelmiä ja sukupuolen rakentumista tulisi tarkastella osana muuta yhteiskuntaa, kulttuuria ja kosmologiaa, mutta tällainen tarkastelu ei juuri ole mahdollista kuin yhtä kulttuuria koskevassa antropologisessa etnografiassa.

Esimerkiksi Pohjois-Amerikan intiaanien maailmankatsomuksen ymmärtäminen ja oivaltaminen helpottaa merkittävästi berdatsismi- ilmiön ymmärtämistä. Toisaalta tämänkin väitteen esittäminen on epätarkka yleistys, sillä intiaanien käsitykset ihmisluonnosta vaihtelevat suuresti — ei ole yhtä ja oikeaa intiaanien ajatusmaailmaa. Eräs yleistettävä ja ratkaiseva ero länsimaisen ja intiaanien kulttuurin välillä on ihmis luonnon muutosta arvostavan ja ei-dikotomisen, vastakkain asettelevan maailmankuvan välillä.

Myös Polynesian sukupuolen moninaisuuden ymmärtämiseen vaikuttaa se, ymmärtääkö paikallisen ihmiskäsityksen. Polynesiassa ihminen voi muuttua, ei ole olemassa mitään aitoa ja alkuperäistä ihmistä, vaan muutos kuuluu osana ihmisyyteen.

Ihminen voi muuttua, esimerkiksi sosiaalisen kontekstin ja vuorovaikutusprosessien myötä, ja ihmistä voi myös muuttaa. Tähän kuvaan ihmisyydestä istuu myös käsitys sukupuolesta.

Ymmärrys sukupuolen moninaisuudesta eri kulttuureissa on vasta alkutekijöissään. Tietoa on vähän ja se on pirstaleista.

Koska sukupuolien kulttuurinen rakentuminen on jatkuva prosessi, ei tietomäärä tule tästä vähentymään eikä — toivoa saattaa — yhtenäistymään. Mitä enemmän meillä on erilaisia esimerkkejä sukupuolista ja sukupuolen ilmaisemisen tavoista, sitä enemmän meillä on mistä ammentaa. Third Sex, Third Gender. Beyond Sexual Dimorphism in Culture and History.

New York, Zone Book, Cultural context and gender practices, teoksessa Ramet, S. Anthropological and Historical Perspectives. London and New York, Routledge, Bullough, Vern, Bullough, Bonnie: Cross Dressing, Sex and Gender. Philadelphia, University of Pennsylvania Press, Latin American Male Homosexualities.

Albuquerque, University of New Mexico Press, La terra del rimorso. Contributo a una storia religiosa del Sud. Culture, History and Literature. Negotiating Transnational Sexual Economies: New York, Columbia University Press, Priests and gender in South Sulawesi, Indonesia. Research and discussion paper, University of Western Australia. University of Hong Kong. Woman becomes Man in the Balkans, teoksessa Herdt, G.

New York, Zone Book, New York, Zone Book, Male Initiation in Papua New Guinea. Berkeley, University of California Press, Tampereen yliopisto, Sosiologian ja sosiaalipsykologian laitos, Tutkimuksia A: Sukupuolten kirjo, Helsinki, Yliopistopaino, The Persistence of Gender: Tampere, Tampere University Press, New York, Columbia University Press, Elämä transvestiittina — osa-aikatytön ulostuloprosessi.

Valtiotieteen pro gradu —tutkielma. The Mind and Experienc e in the Society Islands. University of Chicago Press, Regular, Honest and Diligent Lives. Female Life Histories in a Tuscan Town. Kurkistuksia historiankirjoituksen ma rginaaliin ja rivinväleihin. The Marquesan Notion of the Person. Chicago, University of Press, London and New York, Rout ledge, Sacred genders in Siberia. Shamans, bear festivals, and androgyny, teoksessa Ramet, S.

London and New York, Routledge, Multiple Ideologies and Statuses, teoksessa Sanday, P. Beyond the Second Sex. New Directions in the Anthropology of Gender.

Philadelphia, University of Pennsylvania Press, The Will Not to Know: Boy Wives and Female Husbands: Neither Man nor Woman. The Hijras of India. Female Husbands om Southern Bantu Societies. Fantasizing the Feminine in Indonesia. Albuquerque, University of New Mexico Press, Western Discourses and the Construction of Transgenderism in Samoa. Making incomplete, teoksessa Broch-Due, V. Gendered Symbols and Social Practices. Urbana and Chicago, University of Illinois Press, Thomas, Wesley, Jacobs, Sue -Ellen: New Yo rk, Zone Book, The love of the samurai.

A thousand years of Japanese homosexuality. The Spirit and the Flesh. Sexual Diversity in American Indian Culture. Hänen sukupuolensa nähtiin voimavarana, ja maskuliinisten ja feminiinisten piirteiden sekä roolien sekoittaminen oli arvostettu lahja ja kyky.

Hän toimi välittäjän roolissa intiaanien ja valkoisten hallinnon kesken. Vuonna hänet kutsuttiin jopa tapaamaan presidentti Clevelandia. Vaikka sanomalehdissä huomioitiin hänen kokonsa ja maskuliiniset piirteet, ei kukaan epäillyt hänen naiseuttaan.

Ehkäpä tätä enemmän housut kertovat Zuñi-intiaanien käsityksestä sukupuolesta yleensä. Heille sukupuoli ei ollut mitään valmista, syntymässä tuotettua. Sukupuolta rakennettiin läpi elämän ja sukupuoli oli tilannekohtaista. Lapsen syntymäajankohtana omaava sukupuoli ei sekään ollut mitään valmista, synnytyksen hetkeen asti oli mahdollista, että sukupuoli vaihtui kohdussa mm.

Naiset olivat siis täydellisempi sukupuoli kuin miehet, jotka eivät kypsyneet ilman ulkopuolista apua. Kolmanteen sukupuoleen kypsyttiin vain yhden initiaation myötä. Tällöin jokainen ihamana voi osallistua tiettyihin miesten töihin ja tiettyihin naisten töihin, sekä tehdä töitä, jotka kuuluivat vain hänelle sekä sosiaalisella, taloudellisella että uskonnollisella alueella.

Niinpä hänen kuoltuaan täytyi kantaa myös raakuuden, biologisen miehisyytensä symbolia, housuja. Naisen vaatteet housujen päällä taas symbolisoivat hänen sukupuolista kypsyyttään; hän oli biologinen mies, joka eli elämäänsä erityisessä sukupuolisessa roolissa, joka ei ollut sen enempää miehen kuin naisenkaan rooli. Se oli jotain enemmän. Tämä mahdollisti mieskehoisen henkilön tai intersukupuolisen henkilön elämän naisena ja vastaavasti — mutta todetusti pienemmässä mittakaavassa — naiskehoisen elämän miehenä.

Koska äitiys oli heillä yhteydessä naiseuteen, kerrotaan antropologisissa tutkimuksissa äitiyden ja jopa synnytyksen simulaatiosta. Mohave-heimon kolmannen sukupuolen edustajia kutsuttiin nimellä alyha. Alyhat syntyivät biologisesti miehinä, mutta jo usein lapsuudessaan he huomasivat kuuluvansa eri sukupuoleen. Kyse oli erillisestä sukupuolesta, mistä on osoituksena mm.

Kun alyha oli mennyt naimisiin, alkoi hän imitoida naisten kuukautisia. Hän otti tikun, jolla hän raapi jalkojensa väliä niin kauan että veri alkoi vuotaa. Sitten alkoi synnytys lähestyä. Synnytyksen simulaatiota varten alyha joi pavuista valmistettua uutetta, joka aiheutti valtavat vatsakivut, nämä olivat supistuskipuja. Tällöin alyha siirtyi syrjäiseen paikkaan ulostamaan. Tämän jälkeen olikin vuorossa suruaika, sekä aviomiehelle että tämän vaimolle, alyhalle.

Kerrotaan, että mujeradoksi valittiin miesten joukosta voimakas mies, kaikkein viriilein. Häntä masturboitiin monta kertaa päivässä, ja hänen täytyi ratsastaa hevosella melkeinpä jatkuvasti. Tästä seurasi, että penis ja kivespussit surkastuivat, partakarvat putosivat ja ääni menetti käheyttä sekä voimakkuutta. Mujeradon eleet ja käyttäytyminen tulivat naisellisiksi.

Niinpä hän menetti yhteiskunnallisen asemansa miehenä, ja hän alkoi näyttäytyä yhä enemmän naisen kaltaisena. Yhdysvaltain armeijan lääkäri kertoo tavanneensa yhden mujeradon, ja ensimmäinen asia mihin hän kiinnitti huomiota, oli mujeradon valtavat rinnat. Ne olivat yhtä suuret kuin imettävällä naisella. Mujerado oli kertonut lääkärille, että hän oli hoitanut useita pikkulapsia, joiden äidit olivat kuolleet, ja hän oli antanut heille runsaasti maitoa omista rinnoistaan.

Kuuluisa venäläinen etnografi Bogoras, joka teki kenttätyönsä yli sata vuotta sitten, kertoo kuulleensa tarinan naisesta, jonka elämän aikana toteutuivat sekä äitiys että isyys, toinen sekä biologisesti että sosiaalisesti ja toinen vain sosiaalisesti.

Keski-ikäisesti leskinaisesta tuli ensin parantaja, ja myöhemmin henget käskivät hänen muuttua mieheksi. Niinpä hän leikkautti hiuksensa, alkoi käyttää miesten vaatteita ja puhua miesten lailla. Hän oppi myös käyttämään aseita. Tämä miehistynyt shamaani halusi uudelleen naimisiin, ja pian hän löysikin nuoren morsiamen.

Nuoruudessaan hän oli saanut kolme lasta, joten mennessään uudelleen naimisiin — miehenä, naisen kanssa — hän oli äiti. Kun pariskunta harrasti seksiä, oli shamaanilla käytössään poron jalasta tehty peniksen korvike, joka sidottiin paikalleen leveän nahkavyön avulla. Eipä aikaakaan kun shamaanin vaimo synnytti pojan ja reilun vuoden kuluttua vielä toisenkin.

Nämä poikalapsen olivat juridisesti sekä sosiaalisesti shamaanin omia. Sukulaisuussuhteiden sukupuolitettu terminologia ja sukupuoli eivät siis aina kulje käsi kädessä. Sukupuolen korjausprosessin myötä Suomessa on mahdollista, että mies on äiti ja nainen on isä: Nykyisen lainsäädännön puitteissa ei myöskään ole mahdotonta, että tulevaisuudessa lapsella voisi olla kaksi biologista vanhempaa, joista molemmat ovat naisia.

Näin voi tapahtua, mikäli henkilö on ennen korjausprosessiin ryhtymistä tallentanut sukusoluja, joita myöhemmin käytetään. Tähän on hoito, joka nimetään usein sukupuolen korjausprosessiksi. Länsimaisia hoitokäytäntöjä noudattava tapa alkaa diagnoosin määrittelystä ja sitä seuraavasta tarkoin määritellystä, kronologisesti etenevästä erilaisten hoitojen ketjusta ja yhdistelmästä.

Eräs melko kyseenalainen hoitokäytännön osa on ns. Hoitojen lääketieteellistä tuloksellisuutta pidetään yleisesti tärkeimpänä, ja mm. Hoitojen sosiaalinen tuloksellisuus ei saa painoarvoa, koska tämä aihealue ei perinteisesti ole kuulunut lääketieteen piiriin. Lääketiede katsoo sukupuolen kokemisen tematiikkaa liian kapeasta näkökulmasta voidakseen käsitellä asiaa kokonaisvaltaisesti huomioiden ihmisen — ja ihmisyyden — kompleksisuuden ja kokonaisvaltaisuuden.

Ensimmäinen olento, nimeltään Atum, oli sekä mies että nainen. Hän lisääntyi jakautumalla, siis ilman seksuaalista kanssakäymistä, ja loi Shun ja Tefnutin. Nämä kaksi taasen lisääntyivät ja loivat uuden parin Gebin ja Nutin. Nämä, maa ja taivas, taasen loivat kaksi paria lisää: Isis ja Osiris sekä Seth ja Nephthys. Isis o li nainen, joka oli hedelmällinen ja lisääntyi, ja Osiris oli mies, joka myös kykeni lisääntymään.

Seth taasen oli hedelmätön eunukki ja Nephthys oli naimaton nainen, neitsyt. Tästä lähtökohdasta alkaa egyptiläisessä mytologiassa monta tarinaa ja legendaa, jossa eri arkkityypit käyttäytyvät oman luontonsa mukaisesti. Muinaisessa Egyptissä yksi useammasta sanasta, joka tarkoittaa eunukkia , oli hm. Se on muutoin saman kuin naista tarkoittava sana, mutta siitä puuttuu kieliopin feminiini pääte —t. Sanaa on käytetty monissa yhteyksissä ja merkityksissä. Yksi näistä on pelkuri, toinen palvelija ja kolmas pappi.

Oletetaan, että hautakirjoitukset viittaavat tähän sanan jälkimmäiseen merkitykseen. Hautakirjoituksissa hm on erittäin yleinen sana, ja eunukit kuvataan niissä suorittamassa uhririittejä kuolleille. Näin muinaisilla eunukeilla oli Egyptissä sama välittäjän rooli, mikä sukupuoleltaan moninaisilla ihmisillä on ollut monessa kulttuurissa myöhempinä aikoina. Merkityksessä pappi sana on hautakirjoituksissa kirjoitettu hiukan ylöspäin nousevana, kun taas merkitys eunukki ei tätä muotoa saa.

Sanan lausuminen on kuitenkin kaikissa sen merkityksissä sama. Kuvallisessa ja vertauskuvallisessa esityksessä sakaali on eläin, jota on useimmiten käytetty kuvaamaan Sethiä, eunukkia. Hyeena taasen on pitkään ollut sukupuolen epäselvyyden symboli. Valitettavasti hän ei kerro muuta näistä tutkimuksista.

Pohjois-Amerikan intiaanien berdatsismi-ilmiötä on tutkittu paljon, ja siellä sukupuolen moninaisuutta ilmaisevia sukupuolikategorioita on usein enemmän kuin kolme.

Esimerkiksi Navajo -intiaanien sukupuolijärjestelmään kuuluu viisi sukupuolta: Tässä tekstissä käytetään tietoisesti termiä berdatsismi Pohjois-Amerikan intiaanien sukupuolen moninaisuudesta sekä termiä berdatsi henkilöstä, joka kokee kuuluvansa johonkin muuhun kuin nais- tai miessukupuoleen, vaikkakin näitä termejä pidetään usein loukkaavina.

Berdache-termin käyttöä on kritisoitu vahvasti, koska sana on saanut alkunsa vanhasta persiankielisestä termistä bardag tai bardash, joka kuvasi orjaa. Alkujaan termiin ei liittynyt ajatusta sukupuolen moninaisuudesta. Termi levisi sittemmin mm. Sen ottivat käyttöön ensimmäiset ilmiön kanssa kosketuksiin päässeet länsimaiset ihmiset, englanniksi käännettynä berdache tarkoittaa ylläpidettyä poikaa kept boy. Sanan alkuperäismerkityksessä orja on huomioitava, että orjien rooliin kuului heidän tahdostaan riippumaton seksuaalinen kanssakäyminen ylempien säätyjen kanssa.

Koska monet kokevat berdache -termin käytön loukkaavaksi, on sukupuolen moninaisuutta ilmentävistä intiaaneista ryhdytty käyttämään sanaa two-spirit, kaksisieluinen. Tämä käsite on syntynyt vasta viime vuosien aikana tavoitteenaan vastata paremmin nykyintiaanien seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden todellisuutta.

Termi on siis laajempi kuin pelkästään sukupuolen moninaisuutta kuvaava berdatsi. Two-spirit -käsitteen voidaan nähdä kuvaavan laajemmalti myös lesbo- ja homointiaanien identiteettiä, jossa seksuaalisen suuntautumisen lisäksi korostuu etnisyys ja tietynlainen henkisyys. Termiä käytetään eniten kaupunkiympäristössä, eikä se ole vielä levinnyt reservaatteihin. On kuitenkin huomioitava, että tiettyjen intiaaniheimojen edustajat ovat kritisoineet two-spirit -termiä jopa vahvemmin kuin berdache-termiä, sillä se ei heidän mukaansa edusta kaikkien intiaanien näkemyksiä.

Termi on ongelmallinen myös siksi, että se kuvaa homoseksuaaleja henkilöitä, kun taas berdatsien identiteetti rakentui sukupuolen kokemisen perusteella.

Ehkä kärkkäimmän kritiikin kohde on sana two. Tämän katsotaan kumpuavan länsimaalaisesta, kaksinapaisesta maailmankatsomuksesta ja sukupuolijärjestelmästä, joten berdatsismin pakottaminen tähän maailmankatsomukseen hävittäisi paljon alkuperäisestä monimuotoisuudesta.

Koska monet intiaanit pitävät parempana perinteistä termiä, jonka alkuperäinen merkitys on unohtunut, kuin uutta, joka valottaa sukupuoleltaan moninaiset ihmiset nykymaailman vääristyneestä näkökulmasta, käytetään myös tässä tekstissä termejä berdatsismi ja berdatsi.

Antropologit ovat tutkineet ilmiötä viime vuosisadan alusta alkaen, ja muutama antropologi Matilda Coxe Stevenson, yksi Yhdysvaltojen ensimmäisistä tiedenaisista, sekä Frank Hamilton Cushing on saanut mahdollisuuden tutkia berdatseja in vivo, elävässä elämässä. Näiden sukupuolien nimet, alkuperäiskielellä, kuvastavat usein — mutta eivät aina — mies — ja naissukupuolen yhdistymistä yhdessä henkilössä.

Kahden sukupuolen yhdistymisestä syntyy siis jotain uutta ja itsenäistä, ei puutteellista eikä korjattavaa. Pohjois-Amerikan intiaanien sukupuolijärjestelmä — kuten kaikki muutkin järjestelmät — heijastaa vahvasti omaa kulttuurista kosmologista ja ontologista näkemystä. Sukupuoli, kuten muutkin asiat ja ilmiöt, nähdään intiaanikulttuureissa muutoksen kohteina ja osana luonnon kiertokulkua. Vaikkakin berdatsismi kuvataan usein yhtenäisenä ilmiönä, tutkimukset osoittavat, että sukupuolijärjestelmän variaatiot eri heimojen välillä ovat suuria.

Eri järjestelmiä yhdistää joustavuus, muutos ja variaatioiden mahdollisuus — ja järjestelmien poikkeavuus länsimaisesta dikotomisesta, jäykästä kaksinapaisesta sukupuolijärjestelmästä. Kuinka paljolti tämä väite juontuu siitä, että eri sukupuolessa kuin biologisesti määritellyssä naisen sukupuolessa eläviä henkilöitä ei ole osattu tunnistaa ja huomata, jää arveluiden varaan. Todennäköisin hypoteesi on, että länsimaalaisittain katsottuna biologisia naisia, jotka elävät kolmannessa sukupuolessa on faktisesti ollut vähemmän, mutta länsimaalaiset, intiaanien kanssa kosketuksessa olleet ihmiset eivät myöskään ole osanneet havainnoida ilmiötä samalla lailla kuin länsimaalaisittain katsottuna biologisten miesten kohdalla on tapahtunut.

Erään arvion mukaan noin kolmannessa niistä heimosta, missä on havainnoitu vaihtoehtoisia sukupuolia ns. Hijrat ovat joko intersukupuolisia henkilöitä tai — useimmiten — biologiselta sukupuoleltaan mieheksi määriteltyjä henkilöitä, jotka pukeutuvat ja käyttäytyvät kuten naiset, imitoivat naisten eleitä, kieltä ja ääntä. Hijra -yhteisöön liittyminen on useimmiten vapaaehtoista. Yhteisössä he ottavat naisen nimen ja kutsuvat toisiaan naisten sukulaissuhteisiin viittaavilla termeillä kuten sisko, täti ja äidinäiti jne.

Tästä huolimatta hijrat kuuluvat ns. Hijroilla on pitkä historia sekä Intiassa että Pakistanissa, varmuudella tämän sukupuoli-instituution ikää ei tiedetä, mutta voidaan arvioida, että se on yli tuhat vuotta vanha.

Hijrat kuuluvat uskonnolliseen yhteisöön, jossa palvellaan Bacuchara Mata jumalatarta. Toisin kuin eunukit useissa muissa kulttuureissa, ovat hijrat pääsääntöisesti vapaaehtoisia kastraatteja, ja nykyään yhä useammin vapaaehtoisesti kastroimattomia. Myös hijroja aikaisemmin yhdistänyt ja heille leimansa antanut työ on muuttumassa. Perinteisissä kulttuureissa hijroilla oli oma tärkeä paikkansa erilaisten rituaalien, juhlien ja seremonioiden kulussa. Vielä nykyäänkin he osallistuvat häihin ja poikalapsien syntymäjuhliin.

Hijra t siunaavat hääparin tai pienen poikalapsen tuoden näille onnea tulevaisuuteen, suvunjatkamiskykyä ja omia poikalapsia — kaikkea mitä heillä itsellään ei ole.

Hijrat myöskin viihdyttävät juhlayleisöä laulamalla ja tanssimalla, mistä he saavat vastalahjaksi rahaa tai tavaraa. Koska hijroilla on taivaallisia voimia, voivat he halutessaan siunauksen sijaan kirota lapsen tai hääparin.

Näin tapahtuu varsinkin silloin, kun he kokevat saaneensa liian vähän palkkaa tehtävistään. Usein kuitenkin pelkkä uhkaus kirouksesta riittää, ja hijroille annetaan tarpeeksi rahaa, jotta heistä päästäisiin eroon.

Vielä pahempaa kuin joutua hijrojen solvauksien ja herjojen kohteeksi, olisi joutua katsomaan heidän s ilvottua jalkoväliään. Tätä riskiä ei haluta ottaa, vaan juhlien järjestäjät löytävät aina rahamäärän, joka esiintyjiä tyydyttää. Hijrojen kaksijakoinen rooli aiheuttaa siis myös kaksijakoisen suhtautumisen heihin; toisaalta heidän palveluksiaan halutaan, mutta toisaalta heitä pelätään ja jopa halveksitaankin. Intian viranomaisten perhesuunnitteluohjelmat eivät hijrojen ansiotasoa nosta, joten yhä useammin he ovat alkaneet osallistua myös tyttölasten syntymäjuhliin.

Tämän rituaaleihin osallistumisen lisäksi yhä useampi hijra toimii nykyään prostituoituna, koska perinteiset tavat hankkia ansiota eivät enää riitä. Toiset tutkijat näkevät hijran roolin institutionalisoituna homoseksuaalisuutena — heillä on seksisuhteita vain miehiin. Tätä väitettä vastaan sotii käsitys siitä, että hijrat muodostavat kolmannen sukupuolen, jolloin homoseksuaalisuus käsittäisi vain hijrojen keskinäiset suhteet. Myös hijrojen roolin taivaallisten voimien välittäjinä ja askeetteina on todettu olevan ristiriidassa seksityön kanssa.

Totuus lienee jossain tässä välissä; hijrojen sosiaalinen ja kulttuurinen rooli ei ole yksiselitteinen ja yhtenevä, vaan ristiriitaisia vaatimuksia luova. Perinteisestikin hijrojen yhteisö on sallinut sisällään monenlaista suku puolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, mutta myös kulttuurinen ja yhteiskunnallinen muutos lisää kompleksisuutta. Nanda, ; Kilpinen, Kathoeyt ovat biologisin perustein määritelty miehiksi ja elävät elämäänsä naisina.

Heidän ulkomuotonsa on täysin naisellinen; heillä on usein pitkä tukka, naisten vaatteet, he käyttävät meikkiä ja heidän elekielensä sekä käyttäytymisensä on jopa stereotyyppisen naisellista. Myös puheessaan he pyrkivät naiselliseen vaikutelmaan mitä tulee sekä ääneen että sanavalintoihin. Monesti heidän ammatinvalintansa tähtää tyypilliseen naisen ammattiin. Hyvin monet heistä käyttävät hormoneja, jotkut ovat aloittaneet jopa niin nuorina kuin kymmenen vuoden ikäisinä.

Useat käyvät kauneusleikkauksessa, harvemmat kathoyet käyvät läpi sukupuolen korjausleikkauksen. Kathoeyt ovat saaneet Thaimaassa näkyvyyttä, jollaista transihmisillä muualla maailmassa ei ole. Varsinkin kaupunkiympäristössä, kuten Bangkokissa, heitä näkee kaikkialla — shoppailemassa, elokuvissa, ravintoloissa, kahviloissa, julkisissa liikennevälineissä jne.

Monet ovat myös töissä ravintoloissa, kaupoissa ja heitä näkee yliopistounivormut päällä. Kathoeyt yksinkertaisesti kuuluvat thaimaalaiseen kaupunkikuvaan. Kathoeyille järjestetään myös kauneuskilpailuja, joissa on satoja osallistujia. Kaksi kuuluisimmista missikisoista Miss Tiffany ja Miss Alcazar nauhoitetaan, ja ne näytetään televisiossa ja myydään edelleen videoina. Nämä kauneuskilpailut kuuluvat niin olennaisena osana thai-kulttuuriin, että jotkut buddha-temppelit kuten Wat Sangkratchai ja Wat Maipatpheelen pitävät tiloissaan näitä kilpailuja, jotta saisivat rahaa temppelin kunnostustöihin.

Kathoeyt ovat näkyviä myös Thaimaan televisiossa, missä he esiintyvät useissa ohjelmissa. Tämä näkyvyys ja oma paikka yhteiskunnassa ei kuitenkaan tarkoita aina syrjimättömyyttä. Monella kathoyella on vaikeuksia ylipistossa ja työpaikan saannissa mm. Asiaa ei myöskään helpota se, että kathoyet ovat juridisesti miehiä.

Näin voi olla mahdollista että töissä tai kouluissa kathoyeita kutsutaan väärän sukupuolen nimellä. Toiset kathoyet tekevät seksityötä, ja on syytä huomioida, että Thaimaassa sillä ei ole samanlaista stigmatisoivaa leimaa kuin länsimaissa. Muita elinkeinoja tämän ja perinteisten naisten ammattien ohella on oman pienyrittäjyys usein pikkukaupan pitäminen tai esimerkiksi tanssijana toimimin en. Sukupuolen moninaisuuden näkyvyys Thaimaassa tulee ilmi myös rikkaan terminologian myötä. Kathoyen lisäksi Thaimaassa on käytössä mm.

Tämä on yksi heidän sukupuolijärjestelmän perustana olevista sukupuolista, yhteensä sukupuolia Sulawesissä on viisi: Bissuilla on tärkeä rooli heidän yhteiskunnassaan: Suullisen perinteen mukaa bissut ovat olleet osallisina luomassa tätä maailmaa. Kun jumalat päättivät, että tämä maailma tarvitsi elämää, he lähettivät maan päälle yhden jumalan, Batara Gurun.

Koska hän ei ollut hyvä suunnittelemaan ja järjestämään asioita, tarvitsi hän avukseen kaksi bissua. Niinpä he laskeutuivat kolmistaan maan päälle luomistyöhön. Itse luomistyön hoitivat bissut ; he loivat kielen, kulttuurin, tavat ja kaikki ne asiat, joita maailma tarvitsi kukoistaakseen. Tämä luomistarinan ohella kulkee suusta suuhun muitakin perinnetarinoita, joissa bissut ovat pääosassa auttamassa ihmisiä selviämään vaikeuksistaan.

Bissujen rooli perinnetarinoissa on niin vahva, että se kantaa vielä nykypäiväänkin: Epäselvä sukupuoli ei sekään itsessään riitä; intersukupuoliset eivät automaattisesti tule bissuiksi, ja koska ajatellaan, että ulkoiset sukuelimet eivät kerro kaikkea ihmisen sukupuolesta, voi biologinen mieskin olla bissu , jos hän on nainen sisältä. Bugislaiset uskovat, että bissuksi synnytään, mutta tämä ei riitä, vaan bissuksi tulo on pitkä prosessi.

Jos noin kahteentoista ikävuoteen mennessä nuori osoittaa, että hänellä on läheinen yhteys henkien maailmaan, hänessä on potentiaalia tulla bissuksi ja hänestä tulee vanhemman bissun oppilapsi. Monen vuoden oppijakson aikana kokelaan tulee läpäistä monta koetta ennen kuin hänestä tulee bissu.

Eräs näistä on järvessä kelluvan bambumaton päällä makaaminen kolmen päivän ajan — syömättä, juomatta ja liikkumatta. Jos kokelas tästä selviää, ja herää transsista osaten puhua jumalten kieltä Basa Bissua, on hän bissu. Bissuissa yhdistyvät monet ominaisuudet, mm. Tämän lisäksi heissä yhdistyvät inhimilliset ja yli-inhimilliset ominaisuudet. Vain bissuilla on mahdollisuus olla yhteydessä jumaliin. He ovat siis puoliksi henkiolentoja.

Jotta he voisivat siunata ihmisiä, pitää heidän kuitenkin olla myös ihmisiä, joten he ovat myös puoli -ihmisiä. Bissujen rooli pappeina islamilaisessa yhteiskunnassa on mielenkiintoinen. Bugislaiset ovat onnistuneet yhdistämään perinnettään ennen islamia tämän usko nnon harjoittamiseen nyky-yhteiskunnassa. Kun bissut pyytävät yhteyttä jumaliin, ensin he pyytävät siunausta ja kysyvät Allahilta. Samoin he siunaavat riisinistutuksen ja sadonkorjuun, avioliitot ym.

Esimerkki perinteistä, jotka ovat islamin kiellon vuoksi hiipuneet, on tulilla kävely. Sukupuolen moninaisuuden tunnustus ja arvostus ovat onneksi säilyneet vahvana. Arvioidaan, että heitä on noin miljoona. Koska perinteiset elinkeinot eivät heitä enää elätä, on monen elinkeinoksi jäänyt pelkkä kerjääminen tai seksityö. Jotta syrjäytyminen yhteiskunnasta pysähtyisi, pyrkivät sekä aruvanit itse että muut heidän kohtalostaan kiinnostuneet ihmiset löytämään uusia ammatillisia väyliä, joiden kautta tulla intialaisen yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi.

Erään kurssin opettajana toimii Nikkila, itsekin kosmetologi, joka muutama vuosi sitten näki, kun eräs aruvani joutui julkisen häirinnän kohteeksi, ja päätti tehdä asialle jotain. Tavoitteena on ammattitaidon saavuttamisen ohella voimaannuttaa aruvaneja , jotta he saisivat omanarvontuntonsa takaisin. Hän kertoo, että historiallisesti aruvanit ovat olleet arvostettuja, mutta enää näin ei ole. Hän ja oppilaansa ovat kaikki, Babun sanojen mukaan, hyvistä perheistä, mutta koska vanhemmat eivät heitä hyväksyneet, joutuivat he lähtemään pois kodistaan.

Jamuna, vuotias aruvani, kertoo, että hän on tyytyväinen saadessaan itselleen kunniallisen ammatin: Monet aruvanit ovat nykyisin mukana paikallispolitiikassa. Muutamassa kaupungissa on pormestarina aruvani. Kansallisella tasollakin aruvaneilla on edustaja politiikassa: Shabnam Mausi eli Shabnam-täti, nelikymppinen, brahmin -perheeseen syntynyt aruvani on nykyään parlamentin jäsen.

Hänen on ollut perustamassa Intiaan puoluetta, joka ajaa kolmannen sukupuolen etuja. Tutkimuksen kohteena olevilla henkilöillä on ollut entsyymivaurioita, joiden vaikutuksesta heillä on lapsena ollut suuri klitoris ja epätäydellinen kivespussi ja heidät on kasvatettu tyttöinä.

Murrosiässä heidän kehityksensä on kuitenkin alkanut saada miehisiä piirteitä: Vaikkakin heidät oli kasvatettu tyttöinä, muuttuivat he murrosiässä miehiksi myös sosiaalisesti. He siis tekivät miesten töitä, menivät naisen kanssa naimisiin ja kykenivät penetraatioon seksuaalisessa suhteessa. Nämä ovat selkeitä — vaikkakin varsin heteroseksistisiä — todisteita muutoksesta. Tämä näyttäisi kumoavan sosiaalisen konstruktivismin näkökulman sukupuolen määrittelyssä — John Moneyn mukaan lapselle osoitettu sukupuolirooli määrittää omaksutun sukupuolen — koska tässä tapauksessa biologia määrittää sukupuolen.

Selitys tähän löytyy nimenomaan kulttuurista. Yksi mahdollinen selittävä tekijä on se, että Yhdysvalloissa pojalla ei ole yhtä suurta sosiaalista tilausta kuin Dominikaanisessa tasavallassa.

Intiassa tyttölapsen syntymä on vanhemmille suuri pettymys ja elämänkestoinen taakka, poikalapsi taas siunaus, mutta silti Intian hijrat ovat syntymässä pojiksi määriteltyjä hijran sukupuoliroolin omaksuneita henkilöitä. Quevedocet voidaan nähdä myös oman erityisen sukupuolen edustajina. Tämä näkökulma on paikallisen kulttuurin näkökulma, kun taas intersukupuolisuus termi kertoo länsimaalaisen lääketieteen näkökulman omaksumisesta.

Paikalliskulttuurisen näkökulman mukaan quevedocet kuuluvat sukupuoleen, jossa synnytään tytöiksi, mutta murrosiässä muututaan sukupuoleen, joka muistuttaa miehistä sukupuolta. Tämä ei ole lääketieteellinen ongelma, vaan erillinen sukupuoli, johon muutos kuuluu implisiittisesti Herdt, ; Bolin, Plinyn kirjoituksissa ensimmäinen vuosisata e.

Hermafrodiitti termi juontuu tarusta, jonka mukaan Hermeksen ja Afroditen lapsi olisi saanut ominaisuutensa molemmilta vanhemmiltaan. Intersukupuoliset ihmiset herättivät kuitenkin aikalaisissaan pelkoa. Plinyn mukaan intersukupuoliset lapset saatettiin hukuttaa jokeen, jotta heidän verensä ei saastuttaisi muita ihmisiä.

Kerrotaan myös, että mm. Antiikin Kreikassa, sen sijaan, oli tapana määrittää intersukupuoliset lapset tytöiksi Herdt, Intersukupuolisia ei pidetä sen enempää miehinä kuin naisinakaan. Heimon jäsenille miehisyys ja naiseus muokkautuvat elämän varrella murrosikäisten ja nuorten seksileikkien, sukuelinten ympärileikkauksen ja jälkipolven saannin myötä.

Koska intersukupuolisilta kaikki nämä asiat eivät suju niin rutiininomaisesti kuin muilta, pidetään heitä vähempiarvoisina kuin ihmisiä, jotka läpikäyvät nämä prosessit ilman ongelmia. Erään pokotin mukaan sererr ei voi olla oikea henkilö, koska ollakseen oikea pokot, täytyy olla taitava seksissä. Jos ei suoriudu seksistä hyvin, ei voi arvostaa itseään ja kukaan muukaan ei voi tällaista henkilöä arvostaa.

Intersukupuoliset pokotit joutuvat siis elämään elämänsä kuulumatta kumpaankaan sukupuoleen. Ei myöskään ole mahdotonta, että jos intersukupuolisuuden tila todetaan jo syntymässä, vauva tapetaan heti. Hijra taputti käsiään yhteen kolme kertaa ja heti kuninkaan palatsin ovi aukesi itsestään ilman, että kukaan olisi siihen koskenut.

Tien vierellä oli piikkinen kaktus. Hijra otti kaktuksen piikin ja kastroi itsensä. Hän näytti kuninkaalle, että hänellä oli voima. Hijra vain seisoi siinä veren valuessa ulos ja nosti kätensä, jossa oli hänen peniksensä. Silloin kuningas ymmärsi hijrojen voiman. Seuraava raportti, vuodelta , kuvaa miten kastraatio -operaatio suoritettiin ennen muinoin: Vaikkakin kastraatiomenetelmät ovat näistä ajoista kehittyneet, ei kastraatio enää ole pakollinen käytäntö kaikkien hijraksi itsensä luokittelevien kohdalla.

Toisin kuin intersukupuoliset, jotka syntyvät eri sukupuolten ominaisuuksien kanssa, she-malet rakentavat omaa kehoaan ja sukupuoli-identiteettiään tähän suuntaan tarkoituksellisesti. Useimmat heistä käyttävät naishormoneja ja leikkauttavat itselleen rinnat, mutta eivät poista penistään sukupuolen korjausleikkauksessa. Heidän sukupuoli-identiteettinsä on joko naisen, transihmisen tai ns. She-malet tietoisesti kyseenalaistavat käsitystä, että miehen sukuelimet olisivat miehisyyden merkki.

Hijra sanoi olevansa nainen ja mies sanoi: Riitely jatkui niin pitkään, että he menivät tuomarin puheille. Jos tämä ei ole mahdollista, sinä et voita. Hijra vastasi että ei, hän ei voisi synnyttää lasta, joten tuomari sanoi: Xanith on arabian kieltä ja tarkoittaa impotenttia, pehmeää ja naismaista.

Xaniitit ovat biologisin perustein määritelty syntymässä miehiksi, mutta heitä ei omassa kulttuurissaan pidetä sen koommin miehinä kuin naisinakaan vaan henkilöinä, joilla on näiden molempien sukupuolten ominaisuuksia. Toisin kuin monessa muussa kulttuurissa, xaniittien — ja sukupuolen — määrittely on voimakkaasti yhteydessä seksuaalisuuteen ja seksuaaliseen suuntatumiseen; xaniitit ovat määritelmän mukaan homoseksuaaleja.

Xaniiteilla on miehen nimi, heistä puhutaan maskuliinisessa muodossa ja heillä on lain mukaan kaikki miesten oikeudet. He käyvät moskeijassa muiden miesten kanssa ja muiden miesten lailla he elättävät itse itsensä. Heidän naisellisiin ominaisuuksiin kuuluu kotitöiden teko, kuten ruoanlaitto ja siivous. Heidän ihanteensa on naisellinen kauneus; vaalea iho, kiiltävät mustat hiukset sekä suuret silmät.

Toisin kuin naiset, heidän ei tarvitse noudattaa purdahia, sukupuolen mukaista segregaatiota, vaikkakin monissa yhteisöllisissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa heidät luokitellaan naisiksi: Syömistä pidetään hyvin intiiminä toimena, ja miesten ei ole yleensä sallittu syödä naisten kanssa.

Xaniitit luokitellaan homoiksi, joilla täytyy olla passiivinen rooli seksuaalisessa kanssakäymisessä. Omanissa miehiltä odotetaan julkista näyttöä miehisyydestään, jota heille ilmentää penetraatio naiseen. Tämä todistetaan näyttämällä verinen lakana, jonka päällä yhdyntä tapahtui. Xaniiteilta on yhdyntä naisten kanssa kielletty ja tämä on määritelmän mukaan mahdotonkin: Mikäli yhdyntä naisen kanssa tapahtuu, ei henkilö ole enää xaniitti vaan hän on saanut miehen roolin takaisin ja mennyt naimisiin.

Xaniitit eivät saa pukeutua naisten vaatteisiin, sillä heillä on oma sukupuoliroolinsa. Omanissa prostituutiota pidetään sallittuna ja mahdollisena vain miehille, ja sillä ei ole sama stigmatisoiva leima kuin länsimaissa. Xaniitti-ilmiö on Omanissa laajalle levinnyt. Vaikka he eivät saa pukeutua naisten lailla, he onnistuvat muilla tavoin luomaan ei-miehisen vaikutelman.

Kun yleensä miehet pukeutuvat vaaleisiin vaatteisiin, ja naiset värikkäisiin kuviollisiin vaatteisiin, niin xaniiteilla on värikäs, mutta yksivärinen vaatetus. He pitävät miesten koruja, mutta vain sellaisissa paikoissa, missä naiset pitävät koruja. He öljyävät hiuksensa naisten lailla, mutta sen sijaan että pitäisivät jakausta keskellä kuten naiset, heillä on sivujakaus.

Xaniittien rooli ja asema yhteiskunnassa ovat vahvasti kulttuurisia, kuten jo mahdollisuus muuttua takaisin mieheksi osoittaa.

Jos xaniiteista voidaan nuorena puhua kuin naisista, ei tätä enää tapahdu vanhan xaniitin kohdalla. Vanhemmat xaniitit eivät enää omaa sitä viehätysvoimaa, mitä heillä ennen oli, joten useimmiten he joutuvat luopumaan työstään prostituoituna, mikä jälkeen heidät luokitellaan vanhoiksi miehiksi agoz. Petonaisen tunnusmerkki on aggressiivinen ja voimakas seksuaalisuus; heteroseksuaalisessa suhteessa hän on aloitteen tekijä. Nämä naiset ottavat siis miehen roolin sosiaalisessa ja etenkin seksuaalisessa kanssakäymisessä, mutta he eivät muodosta omaa, erillistä sukupuolta vaan kuuluvat roolikategoriaan vehine mako.

Toisin kuin mahut, biologisin perustein miehiksi luokitellut miehet, jotka elävät elämänsä naisina, eivät vehine makot erotu muista biologisin perustein määritellyistä naisista ammatillisen suuntautumisensa perusteella, vaan sillä, että he ottavat ns. He ottavat käyttöön naisen nimen, pukeutuvat kuin naiset ja meikkaavat sekä laittavat hiuksensa hyvin naisellisesti. Usein travestit käyttävät naishormoneja ja hankkivat itselleen silikonirinnat.

He käyttävät itsestään kieliopillisia feminiinimuotoja, mutta he eivät kuitenkaan tunne itseänsä naisiksi eivätkä he edes usko tai toivo tulevansa joskus naisiksi. On siis luonnollista, että he myös kieltäytyvät sukupuolen korjausleikkauksesta. Travestit näkevät usein paljon vaivaa ulkonäkönsä eteen, ja usein heiltä menee sievoisia summia rahaa kauneusihanteensa saavuttamiseen.

On sanottu, että se mikä rakentaa heidän sukupuolensa, on seksuaalisuus. Penetroija on mies, ja se kenet mies penetroi, ei ole mies. Näin travestien maailmankuvassa olisi kaksi sukupuolta; mies ja ei-mies. Tähän jälkimmäiseen kategoriaan kuuluisivat travestien itsensä ohella myös naiset ja homot Kulick, Tätä näkemystä on kritisoitu nais-kategorian puutteesta.

Koska travestien voidaan katsoa pyrkivän olemaan naismaisia, vaikkakin vain tiettyyn asteeseen asti, ei tämä kategoria voi puuttua heidän omasta sukupuolijärjestelmästään. Toisen näkemyksen mukaan travestit näkevät naiset yhtenä, heistä erillään olevana sukupuolikategoriana. Heitä yhdistää vain penetraation kohteena oleminen. Travestien oma sukupuolijärjestelmä voidaan ehkä parhaiten nähdä osa- tai alajärjestelmänä suuremmassa kokonaisuudessa, joka on Brasiliassa voimassa.

Ja tähän järjestelmään naiset kuuluvat olennaisena osana miesten rinnalla. Travestit ovat syrjinnän kohteena sekä ihmisryhmänä että yksilöinä. Brasiliassa on vahvaa transfobiaa, jonka vuoksi travestit joutuvat sekä henkisen että fyysisen väkivallan uhriksi. Seksityössä he eivät ole suojassa sen enempää poliisin kuin häiriintyneiden ihmisten väkivallalta; travestien murhatkaan eivät ole Brasiliassa harvinaisia.

Nykyisinkin nuoret miehet, joita pidetään transvestiitteina, ovat tärkeä osa viihdemaailmaa. Esimerkiksi Jaavalla on suuressa huudossa teatterimuoto ludruk , johon transvestiittilaulajan osuus kuuluu olennaisena osana. Näiden miesten sanotaan olevan homoja, ja kerrotaan, että teatteriryhmissä artisteja rohkaistaan homouteen, jotta ryhmä pysyisi paremmin koossa.

Ludruk syntyi yksinkertaisesta teatterista, johon kuului vain pellen ja transvestiitin rooli, monimutkaiseksi draaman muodoksi, jossa kuitenkin keskeiset roolihahmot säilyivät samoina. Ludrukissa kuvataan arjen elämää ja näytösten kohderyhmänä on tavallinen kansa, siksipä sillä on usein yritetty vaikuttaa kansan mielipiteeseen mm.

Monien nuorten miesten sanotaan näyttävän enemmän kuin pelkkää ammatillista kiinnostusta naisten rooleihin. Monien nuorten näyttelijöiden sanotaan osoittaneen naisellisia piirteitä jo pieninä poikina. Molempia termejä käytetään siis seksuaalisen suuntautumisen ohella ilmaisemaan myös ns.

Keskiverto filippiiniläinen ei ymmärrä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin eroa länsimaisittain, vaan heille seksuaalinen halu samaa sukupuolta kohtaan merkitsee automaattisesti myös halua kuulumista ns. Myös akateemisen maailman ymmärrys transsukupuolisuudesta on kapeaa, ja sukupuolen korjausprosessin nähdään palvelevan homojen seksuaalisuutta.

Tagalogin kielessä ei ole sanaa, mikä kuvaisi pelkkää sukupuoli- identiteettiä ilman, että siihen liitettäisiin oletuksia seksuaalisesta suuntautumisesta. Vuoden lopussa Rykener jäi kiinni itse teosta lontoolaisesta tallista, jossa hän harjoitti seksiä miehen kanssa. Tästä tapauksesta jäljelle jääneet kuulustelupöytäkirjat ovat mielenkiintoinen aineisto, joka kuvaa myöhäiskeskiajan kulttuuria sukupuolen ja seksuaalisuuden näkökulmasta.

Koska naiseksi pukeutunut mies ei sopinut aikalaisten sukupuolittuneeseen maailmankuvaan, joutuivat kuulustelijat sekä kuulustelupöytäkirjaa kirjoittaneet virkamiehet monen pulman eteen.

Asiaa ei helpottanut se, että — nykykäsityksen mukaan — Rykener oli biseksuaali; hän kertoi kuulusteluissa myös seksuaalisista suhteistaan naisiin. Mies, joka asettui naisen sukupuolirooliin prostituointi oli kulttuurisesti sallittua vain naisille sekä naisen seksuaaliseen rooliin naisen kuului olla passiivinen, vastaanottava puoli seksuaalisessa kanssakäymisessä , oli ongelmallinen tapaus.

Rykeneriä ei esimerkiksi syytetty prostituutiosta, koska se ei — määritelmän mukaan — voinut olla miehen harjoittamaa toimintaa. Pulmallista oli jopa se, miten kuvata kirjallisesti tapahtunutta, koska sanoja tapahtuneelle ei ollut. Niinpä kuulustelupöytäkirjassa Rykeneriin viitataan vaihdellen sekä maskuliinisilla että feminiineillä sijamuotopäätteillä. Kuulustelijoiden mukaan hän on siis ollut mies tai nainen sen perusteella kumman sukupuolen mukaisesti hänen on katsottu käyttäytyneen.

Näissä tapauksissa Rykeneristä käytettiin latinan kielen feminiinisiä sijamuotoja. Näin Rykener rikkoi sukupuolijärjestelmän kaksinapaisuutta omalla persoonallaan ja kirjureiden tulkinnalla hänen sukupuolestaan, mutta ainoastaan tavalla, joka sopi myöhäiskeskiaikaiseen ajattelutapaan: Rykenerille määritelty sukupuoli vaihteli hänen seksuaalielämänsä mukaan. Siksipä on tai ehkä juuri siksi ei ole kummallista, että sworn virgins-ilmiötä ei ole antropologiassa tutkittu juuri lainkaan.

Ilmiön tiedetään olleen olemassa luvulta lähtien Albanian ja ex-Jugoslavian vuoristoalueilla. Kauan luultiin, että viimeiset valantehneet neitsyet syntyivät viime vuosisadan alkupuolella, ja että ilmiötä voisi tutkia enää vain historiallisesta näkökulmasta. Uudempi tieto on, että luvulla ilmiö vahvistui. Syyksi arvellaan kommunismin nousua Albaniassa, sillä kommunismi kielsi tämän sukupuolen moninaisuutta ilmentävän käytännön ja neitsytvala oli tapa kapinoida kommunistihallintoa vastaan.

Tietoa siitä, miten asiat ovat nykypäivänä, ei valitettavasti ole. Valantehneet neitsyet tekivät todellisuudessakin neitsyysvalan. Tämä tapahtui vanhemmista ihmisistä kootun ryhmän edessä. On sanottu, että mikä li nainen purki valansa eli menetti neitsyytensä, mikä ilmeni esimerkiksi raskauden myötä, kohtasi häntä kuolemanrangaistus: Siitä, että tällaisista olisi todella tapahtunut, ei kuitenkaan ole näyttöä.

Syyt, miksi syntymässä naisiksi määritellyt henkilöt Balkaneilla omaksuivat miehen sosiaalisen roolin, ovat moninaisia ja jäävät arveluiden varaan. Jotkut toimivat poikien korvikkeina perheissä, joissa poikia ei ollut, toiset taasen pääsivät näin pakoon ennen päätymistä jo aikoja sitten sovittuun ja järjestettyyn avioliittoon, monet päätyivät valaan vanhempien tyypillisesti leskiäidin painostuksesta, kun taas jotkut vannoivat valan omasta tahdostaan.

Motiivien moninaisuus heijastuu myös sukupuolen ilmentämisen ja ilmaisun erilaisuudessa. Valantehneistä neitsyistä ei voi helposti jäsentää yleistävää, jokaiseen neitsyeen sopivaa kuvausta. Tämän mielessä pitäen voidaan kuitenkin todeta, että monet neitsyistä elivät elämänsä mahdollisemman täydellisesti sosiaalisina miehinä: Käsityksen siitä, mikä heidän sukupuolensa oli, voi saada niistä nimityksistä, mitä paikalliskulttuureissa heistä käytettiin.

Albaniassa heitä kutsuttiin nimellä verginesha neitsyt tai naimaton nainen , Montenegrossa taasen käytettiin termiä harambasha nais -mies. Etelä -Serbiassa oli käytössä monta nimitystä: Mielenkiintoista on myös, että Grémauxin tutkimuksessa kolme neljästä neitsyestä puhui itsestään maskuliinisessa ja yksi feminiinisessä muodossa.

Se, millä kieliopin muodoilla tuttavat ja läheiset kutsuivat neitsyitä, vaihteli myös. Vaikkakin perinteisestä heteroseksuaalisuudesta kieltäytyminen on keskeinen elementti neitsyiden identiteetille, ei seksuaalisuus muutoin muodostu tärkeäksi osaksi heidän identiteettiään — ainakaan julkisessa puheessa.

Myös Balkaneilla on kuitenkin nähtävissä se, mitä muuallakin maailmassa tapahtuu eli sukupuoli-identiteetti on assimiloitumassa seksuaali-identiteettiin. Tämä ei ole sukupuoleltaan moninaisille naisille eikä miehillekään positiivinen kehityssuunta, sillä seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus on vahvasti stigmatisoitu Balkaneilla kin.

Dickemann, , Grémaux, Shoshoni-intiaaneja tutkinut antropologi Lang kuvaa myös kuinka länsimaisia termejä voidaan omaksua eri merkityksessä kuin mitä niitä meillä käytetään.

Eräs informantti oli mm. Henkilö tuli nádleehéksi yleensä jo lapsuutensa aikana, jolloin hänellä huomattiin olevan suurta mielenkiintoa niihin töihin, jotka Navajo -kulttuurissa kuuluivat eri sukupuolille.

Eli jos poikalapsi teki mielellään kotitöitä, hänestä ei suinkaan tullut nainen vaan nádleehé. Naisten töihin osallistuminen ja ainakin osittain naiseksi pukeutuminen tekivät mm.

Koska sosiaalinen työnjako muuttuu ajassa ja paikassa, on selvää, että perinteinen sukupuolen määrittely työn perusteella ei enää intiaanien nyky-yhteiskunnassa toimi. Reservaateissa ei enää ole niitä työtehtäviä, minkä tekeminen aikaisemmin osoitti ihmisen sukupuolen. Nyky-yhteiskunnassa voidaan valita omalle sukupuolelle epätyypillisiä ammatteja tämän vaikuttamatta henkilön sukupuoleen; navajo -intiaanimies voi pysyä miehenä vaikka olisikin sairaanhoitaja.

Banci-termiä voidaan myös käyttää miehistä, joita pidetään pelkureina tai hempeilijöinä. Yleensä Indonesiassa uskotaan, että bancit ovat impotentteja tai että heillä on tavallisesta poikkeavat sukuelimet. Tästä seuraa käsitys, että he olisivat aseksuaalisia. Tämä on kuitenkin väärä oletus. Monet bancit tekevät seksityötä, ja heidän miesseuralaisilleen ei ole yllätys, että banceilla on miesten sukuelimet.

Monella miehellä on myös pidempiaikainen suhde banciin. Miehet, joilla on suhde banciin, eivät pidä itseään homoina, kun taas suhdetta kahden bancin välillä pidetään epätavallisena. Tämä kertonee indonesialaisesta sukupuolijärjestelmästä: Bancien ilmaisemat ja ilmentämät sukupuoliroolit ovat usein tilannekohtaisia; he eivät aina käyttäydy naisen sosiaalisen roolin mukaisesti, vaan ajoittain he omaksuvat myös miehen roolin. Monet heistä toimivat viihdyttäjinä ja artisteina, ja esityksissä naisellisen ulkomuodon omaavan henkilön miehinen käyttäytyminen herättää yleisössä usein hilpeyttä.

Myös arkielämässä heidän käytöksensä voi vaihdella naismaisesta hienostelusta karskin miehen aggressiiviseen käyttäytymiseen. Tämä kontrasti voi olla silmiinpistävä.

: Seksi nukke homoseksuaaliseen kalu

Seksi nukke homoseksuaaliseen kalu Tämä käytäntö on osoittautunut myös erittäin pitkäikäiseksi; ainakin -luvulta asti eunukit ovat vartioineet ja hoitaneet profeetta Muhammedin hautaa Medinassa, ja vielä vuonna eräs matkailija kuvasi hautaeunukkien hoitavan juhlallisesti Muhammedin hautaa. Ehkäpä tunnetuimpia tapauksia ovat Pohjois-Amerikan intiaanien berdachet Pohjois-Amerikka, terminologia 8joiden olemassaolo on todistettu jopa yli sadassa eri heimossa, koko Pohjois- Amerikan alueella Pohjois-Amerikka, berdache 9. Kaikki suulla soitettavat instrumentit kuvaavat juoruja ja tallinn escorts ilmainen homo numerohaku netissä puheita. Biologian annetaan ohjata sosiaalista ulottuvuutta monella tavalla: On hieman outoa, että marketista voi ostaa hieromasauvan ja kiihottimen, muttei lantionpohjalihasten vahvistajaa tai erektiopumppua. Vuotuiset karnevaalit antavat toki mahdollisuuden roolin vaihtoon myös ihmisille, jotka kokevat tarvetta siihen useamminkin, mutta karnevaaleissa ristiinpukeutuminen on enemmänkin yhteisöllisesti kuin yksilöllisesti motivoitunutta toimintaa, jossa ironia on merkityksellisessä asemassa.
Seksi nukke homoseksuaaliseen kalu Muistan sen naamarin olleen vaalea, tuli ekana mieleen anonymous-maski. Tämä tarkoittaa, että kun pornon katsominen lisääntyi, nämä ihmiset raportoivat käyneensä vähemmän uskonnollisissa palveluksissa ja kamppailevansa epäilyjensä kanssa. Bullough, Vern, Bullough, Bonnie: Katsaus muihin kulttuureihin, muihin tapoihin kategorisoida mutta myöskin luoda stereotypioita voi auttaa meitä näkemään omankin kulttuurimme sukupuolia eri näkökulmista. Reservaateissa ei enää ole niitä työtehtäviä, minkä tekeminen aikaisemmin osoitti ihmisen sukupuolen. Viesti ei liity aiheeseen, tai ei ole suomea tai ruotsia. Jos tuollaiset pääsevät niskanpäälle, niin voi käydä huonosti.
Gay sex treffit suomi alaston Masturbaatio, perversiot, hysteria ja ehkäisymenetelmät. Jos unessa näkemäsi eläin uhkaa sinua, enteilee se, että sinua tullaan loukkaamaan. Myös läheisyyden ja loukatuksi tulemisen pelko on niin suuri, että itsellinen ihminen ei voi antautua vaistojensa vietäväksi. Onhan selvää, että kun viriili mies joutuu vankilaan eikä siellä ole yhtään naista, niin on pakko tarpeensa tyydyttää vaikka sitten toisen miehen kanssa. Yhdysvaltain kaikki suuret urheiluorganisaatiot ovat sitoutuneet lujasti tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Oikeasti suomalaisessa vankilassa homon kannattaa mennä eristysselliin turvallisuutensa vuoksi. Jälkiteollisessa yhteiskunnassa seksuaalisuudesta on tullut yksityinen asia Det erotiska kriget, Rita Liljeström
ALASTON XXXVIDEOS HOMOSEKSUAALISEEN Jos koet unessa olevasi ihmissusi, kuvastaa se yleensä eläinyhteyttä, mutta myös tukahdettuja, negatiivisia tunteita, turhautumista ja nälkää sielussa. Filippiinit ovat esimerkki nykykulttuurista, missä eroa sukupuoli- identiteetin ja seksuaalisen suuntautumisen välillä ei tehdä, vaan sukupuolen oletetaan kertovan ihmisen suuntautumisesta ja päinvastoin: Naisen unessa härkä on itsevarmuuden ja saavutuksen vertauskuva, etenkin, jos nainen ratsastaa härällä. Mitä uutta siinä on, jos naisesta tehdään mies? Kaikkein tekopyhimpiä olivat he, jotka eivät katsoneet koskaan pornoa. Sukupuoleltaan moninaisten ihmisten kohtaaminen länsimaisen kulttuurin kanssa, esimerkiksi maahanmuuton myötä, ei sekään aina luo ihanteellisia tilanteita. Tämä matka rikastuttaa meitä jokaista, sukupuolikokemuksestamme riippumatta.

HIERONTA ESPOON KESKUS ISO HOMOSEKSUAALISEEN TISSI

SEKSISEURAA HOMOSEKSUAALISEEN SALO NAINTI KUVIA